Turul Spaniei este ultima competiție de World Tour din 2020, cursă din care a mai rămas doar o săptămână. În mod tradițional, debutul fiecărui sezon avea loc în Australia, unde în luna ianuarie se desfășurau Tour Down Under (cursă pe etape) și Cadel Evans Great Ocean Road Race (cursă de o zi). Din păcate, în 2021 acestea nu vor mai avea loc, organizatorii anunțând anularea lor din cauza situației nefericite create de pandemia de coronavirus.
Această decizie a fost luată deoarece marea majoritate a echipelor de World Tour au spus că nu se vor deplasa la Antipozi pentru aceste 2 curse. Această deplasare presupunea petrecerea a 14 zile de carantină în Australia, iar apoi încă 14 zile la revenirea în Europa, ceea ce ar fi afectat serios programul de pregătire pentru cursele mai importante din primăvara lui 2021.

Tour Down Under și Cadel Evans Great Ocean Road Race au fost amânate

CRO Race
Vingegaard, victorie superbă în etapa "regină" din CRO Race! Danezul, ca și câștigător la general
ACUM 3 ORE
Chiar dacă în Australia numărul de cazuri de infercări cu Covid-19 a scăzut în ultima vreme, iar viața publică se va desfășura normal în timpul verii din Emisfera Sudică, impunerea carantinei pentru cei care intră în țară a fost menținută, astfel că echipele cicliste preferă să rămână în Europa.
"Turul Santos Down Under este un eveniment foarte iubit în ciclismul mondial și în calendarele sportive australiene și știm cât de important este acest eveniment pentru oamenii din Australia de Sud. Din acest motiv, am făcut tot ce ne-a stat în putință pentru a lua în considerare modul în care îl putem livra, dar, din păcate, nu va fi posibil, deoarece componența echipelor din afara Australiei număra peste 400 de perosane, iar restricțiile trebuie respectate. Complexitatea și riscurile implicate de carantină și închiderea frontierelor internaționale s-au dovedit în cele din urmă prea multe pentru a cere echipelor (care au îndurat un sezon 2020 stresant, provocator și comprimat, care se va încheia mai târziu decât în ​​mod normal) să participe la această cursă.", a declarat Hitaf Rasheed, director executiv al Events South Australia, citat de Cycling News.
Turul Down Under, care urma să se desfășoare în perioada 14-24 ianuarie, va fi înlocuit acum de o competiție națională de ciclism, a cărei detalii nu sunt încă anunțate.
Cu pandemia COVID-19 încă necombătută, echipele se vor concentra probabil pe un program european de curse, în special în prima parte a sezonului.
"Știm că rutierii și spectatorii vor împărtăși dezamăgirea că aceste competiții nu vor fi incluse în calendarul internațional al ciclismului în această vară, dar așteptăm cu nerăbdare să readucem acest eveniment iconic în 2022", a declarat Brendan McClements, șeful organizării Cadel Evans Great Ocean Road Race.
De asemenea, Cadel Evans (fost câștigător al Turului Franței) și-a arătat dezamăgirea cu privire la această decizie, dar a menționat că ea a fost luată pentru a proteja sănătatea celor implicați: "Suntem dezamăgiți că nu vom deschide UCI World Tour în ianuarie. Dar această decizie a fost luată punând pe primul loc sănătatea și siguranța rutierilor, spectatorilor, organizatorilor și voluntarilor."
În aceste condiții, e posibil ca debutul sezonului 2021 să aibă loc în Orientul Mijlociu (Turul Emiratelor Arabe Unite), asta dacă nu cumva situația creată de pandemie se va agrava, iar echipele vor alege să nu facă nici această deplasare.
Weltmeisterschaften
Rezumatul cursei de șosea de la Mondiale. Remco Evenepoel a dat recital
25/09/2022 LA 09:53
Ciclism
Remco Evenepoel, campion mondial în cursa de șosea de la Wollongong. Aur după o cursă uriașă
25/09/2022 LA 07:19