După ce a câștigat 2 etape în UAE Tour, Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) a început și Paris-Nice tot cu o victorie. Irlandezul nu a avut rival la sprint la sosirea de la Saint-Cyr-L'Ecole. El a fost urmat de Arnaud Demare (Groupama FDJ) și Mads Pedersen (Trek Segafredo), dar victoria lui Bennett a fost una clară.
Astfel, irlandezul de 30 de ani arată încă o dată că este într-o formă de vis și atunci când este dus de echipă în siguranță rareori poate pierde un sprint.
Ciclism
Campionatele Mondiale de Ciclism: favoriții în cursa de șosea. Cine îl oprește pe Wout Van Aert?
IERI LA 11:46
Cel mai nefericit eveniment al cursei de azi a fost abandonul lui Richie Porte (Ineos). Australianul a căzut și a fost nevoit să renunțe, ratând astfel total revenirea la echipa britanică pentru care a mai concurat între 2012 și 2015 (Atunci se numea Sky Procycling sau Sky).
Mâine urmează o nouă etapă pentru sprinteri, una și mai plată decât cea de astăzi. Rutierii vor avea de parcurs 188 de kilometri între Oinville-sur-Montcient și Amilly și este de așteptat să avem din nou o luptă între cei mai rapizi dintre ei la final.

Desfășurarea primei etape din Paris-Nice

Fabian Doubey (Total Direct Energie) a evadat de unul singur în prima parte a acestei etape și plutonul l-a ingnorat până când avansul său a ajuns la peste 5 minute. Echipele sprinterilor au trecut apoi la treabă și au redus simțitor diferența față de rutierul francez.
Cu ceva mai mult de 50 de kilometri înainte de finish, Philippe Gilbert și Stefano Oldani (Lotto Soudall) au plecat din pluton și au fost repede urmați de Anthony Perez (Cofidis) și Chris Lawless (Total Direct Energie). Cei 4 l-au ajuns ușor pe Doubey, astfel că evadarea avea 5 oameni.
Plutonul însă a avut mereu situația sub control și nu le-a permis celor din frunte să se îndepărteze la mai mult de jumătate de minut, iar imediat după intrarea în ultimii 30 de kilometri aveam pluton compact.
Ulterior au mai fost câteva tentative de atac, care însă au fost ușor anihilate de pluton și astfel s-a ajuns la sprint. Sam Bennett a demonstrat din nou că este cel mai în fromă sprinter în acest moment și a câștigat fără emoții, devansându-i cu o bicicletă avans pe Arnaud Demare (Groupama FDJ) și Mads Pedersen (Trek Segafredo).
Turul Spaniei
Fabio Jakobsen, victorie uriașă în etapa a 4-a din Vuelta! Olandezul s-a impus categoric la sprint
17/08/2021 LA 15:44
Vuelta a España
Vuelta 2021 | Cinci sprinteri de urmărit în ultimul mare tur ciclist al sezonului
12/08/2021 LA 11:33