Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mads Pedersen s-a impus la sprint masiv în etapa a 6-a din Giro! Evadarea a pierdut agonizant

Nicu Savin

Actualizat 11/05/2023 la 18:44 GMT+3

Mads Pedersen (Trek Segafredo) a câștigat la sprint etapa a 6-a din Giro, una în care evadarea a fost ajunsă cu numai 500 de metri înainte de finish. Podiumul a fost completat de Jonathan Milan (Bahrain Victorious) și Pascal Ackermann (UAE). Acesta a fost primul succes al carierei în Turul Italiei pentru danez, ceea ce îl plasează într-o categorie extrem de selectă.

Finalul palpitant al etapei a 6-a din Giro, câștigată la sprint masiv de Mads Pedersen

Etapa a 6-a din Giro a început și s-a terminat la Napoli, iar vremea a fost mult mai blândă cu rutierii în comparație cu ce s-a întâmplat în runda precedentă, una extrem de haotică. Traseul părea unul favorabil sprinterilor, deși nici un succes din evadare nu putea fi exclus din schemă, deoarece rutierii au avut de trecut peste două cățărări repertoriate în prima parte a zilei.
picture

Fernando Gaviria a căzut în startul etapei a 6-a din Giro

Evadarea s-a format destul de greu, dar a fost una consistentă, formată din 5 oameni. Cum niciunul nu reprezenta o amenințare în clasamentul general, plutonul le-a dat liber atacanților, iar aceștia au luat un avans destul de mare. Echipele sprinterilor nu au tras cum era de așteptat în spatele evadării, dar au profitat de trena dusă de echipele favoriților pe cele două ascensiuni, iar apoi s-au apropiat treptat de rutierii din grupul fruntaș.
Cu 20 de kilometri înainte de finish, doar Alessandro De Marchi (Jayco) și Simon Clarcke (Israel Premier Tech) mai erau în față, ceilalți colegi de evadare capotând pe parcurs. Avansul celor doi era încă substanțial, de peste două minute, dar a început să se evapore treptat și un finish la sprint masiv devenea cel mai posibil scenariu.

Mads Pedersen, prima victorie a carierei în Giro! Danezul, într-o categorie selectă

Echipele cu cele mai mari șanse la victorie s-au invitat la trenă una pe cealaltă, timp în care atacanții și-au jucat cartea până la final, dar eforturile lor au fost în zadar. Aproape inexplicabil, Bahrain (pentru Milan), Alpecin (pentru Groves) sau Trek Segafredo (pentru Pedersen) s-au ferit de la trenă până la intrarea în ultimii doi kilometri, dar odată ce au accelerat s-au apropiat ameninnțător de cei doi evadați, care au fost ajunși cu numai 500 de metri până la finish.
Fernando Gaviria a declanșat primul sprintul, dar nu a putut ține ritmul. Mads Pedersen a gestionat cel mai bine finalul și a obținut o victorie destul de clară. Podiumul a fost completat de Jonathan Milan și Pascal Ackermann. Pentru Pedersen este primul succes al carierei în Giro, iar cu această ocazie danezul intră într-o categorie selectă, aceea a rutierilor care se pot mândri cu un titlu mondial, dar și cu succese de etapă în toate cele 3 mari tururi (are o victorie în Turul Franței și 3 în Vuelta, toate în 2022).
Victoria de azi îi aduce lui Pedersen pe umeri și tricoul ciclamino, el devansându-l pe Milan în clasamentul pe puncte. Favoriții nu au avut probleme în runda de la Napoli, iar clasamentul general rămâne neschimbat, cu Andreas Leknessund lider, urmat pe podium de Remco Evenepoel (+28 de secunde) și Aurelien Paret-Peintre (+30 de secunde).
Vineri va avea loc prima etapă cu adevărat montană din actuala ediție a Turului Italiei și e de așteptat ca favoriții să iasă la atac. Pe traseul de 218 kilometri dintre Capua și Gran Sasso d'Italia sunt prevăzute două cățărări de categoria a 2-a, iar finish-ul va fi Campo Imperatore, o ascensiune foarte lungă (26,5 kilometri), dar cu o pantă medie de numai 3,4%. Totuși, pe ultima parte a cățărării finale panta sare de 8%, ceea ce ar putea duce la diferențe semnificative între oamenii cu pretenții la clasamentul general.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo