Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Kaden Groves a câștigat la sprint etapa a 5-a din Giro, una cu foarte multe incidente! Evenepoel a căzut de două ori

Nicu Savin

Actualizat 10/05/2023 la 20:29 GMT+3

Kaden Groves a obținut prima sa victorie a carierei în Giro, după ce s-a impus la sprint în etapa a 5-a. Podiumul a fost completat de Jonathan Milan și Mads Pedersen. Vremea a fost una infernală pe toată durata traseului, iar mai multe căzături au apărut în pluton. Remco Evenepoel a căzut de două ori, dar a ajuns cu bine la finish.

Rezumatul etapei a 5-a din Giro, una haotică din cauza numeroaselor căzături

Etapa a 5-a din Giro a fost una destinată sprinterilor, iar scenariul așteptat de toți specialiștii s-a respectat, dar incidentele s-au ținut lanț. Rutierii au avut mai mult de furcă cu vremea ploioasă decât cu traseul, deoarece două cățărări de categoria a 3-a au fost singurele dificultăți care i-au pus la încercare.
Încă din startul rundei s-a format o evadare din 4 oameni, dar Thibaut Pinot s-a infiltrat acolo numai pentru a lua punctele pe prima cățărare, pentru a-și asigura primul loc în clasamentul cățărătorilor. După ce și-a îndeplinit acest obiectiv, francezul a făcut un pas în spate, iar cei 3 oameni rămași în frunte au fost ținuți în permanență sub control de pluton.
Un moment critic al etapei a avut loc cu aproximativ 150 de kilometri înainte de finish, când un câine a intrat pe stradă și a provocat o căzătură în pluton. Printre cei ajunși pe asfalt s-a numărat și Remco Evenepoel, marele favorit la tricoul roz, dar acesta nu s-a rănit grav și ajutat de coechipieri a revenit repede în pluton.
picture

Remco Evenepoel a căzut rău în Giro, din cauza unui câine

Kaden Groves, victorie în etapa a 5-a din Giro, una plină de incidente

Samuele Zoccarato (Green Project Bardiani) a fost ultimul supraviețuitor al evadării, dar acesta a fost prins de pluton când mai erau circa 7 kilometri și era clar că învingătorul se va decide la un sprint masiv. Totuși, drumul alunecos a provocat o căzătură într-un viraj, iar plutonul s-a rupt, mai mulți sprinteri fiind prinși în spate. În cele din urmă s-a făcut joncțiunea, dar imediat a avut loc încă o căzătură, Remco Evenepoel făcând din nou cunoștință cu asfaltul. Din fericire pentru belgian, se intrase deja în ultimii 3 kilometri, astfel că nu a pierdut timp în clasamentul general.
Sprintul final a fost unul fără istoric, Kaden Groves (Alpecin) fiind cel mai puternic. Australianul a trecut primul linia de sosire, având o jumătate de bicicletă avans față de Jonathan Milan și Mad Pedersen, cei doi rutieri care au completat podiumul. Mark Cavendish a fost și el în cărți pentru un loc pe podium, dar a căzut pe ultimii metri și a terminat abia pe locul 5.
Pentru rutierul de 24 de ani este a doua victorie a carierei într-un mare tur, după cea obținută în Vuelta de anul trecut.
Una peste alta, favoriții au scăpat destul de ieftin această rundă tensionată, iar clasamentul general rămâne neschimbat, cu Andreas Leknessund lider, urmat pe podiumul provizoriu de Remco Evenepoel (+28 secunde) Aurelian Paret-Peintre (+30 de secunde).
Etapa a 6-a va fi una cu un traseu splendid, în jurul orașului Napoli. Două cățărări repertoriate apar în prima parte a rundei, ceea ce ar trebui să le ofere sprinterilor suficient timp să recupereze și să se bată din nou pentru victorie. Totuși, o evadare puternică ar putea avea șansa ei la victorie.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo