Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Poveste de film în Giro! Cine e omul care l-a ajutat pe Primoz Roglic să câștige tricoul roz

Nicu Savin

Publicat 28/05/2023 la 10:56 GMT+3

Primoz Roglic a câștigat în proporție de 99% tricoul roz în Giro, după ce i-a luat 40 de secunde lui Geraint Thomas la contratimpul din penultima etapă. Slovenul a avut un ghinion teribil pe cățărare, sărindu-i lanțul la un moment dat. După ce a rezolvat defecțiunea, rutierul a fost ajutat să se pună din nou în mișcare de un spectator, care nu era însă unul oarecare.

Giro d'Italia 2023 | Momentul care îl putea costa pe Roglic pierderea tricoului roz

Primoz Roglic a scos ce e mai bun din el în cel mai important moment din Giro. Înaintea contratimpului în cățărare din etapa 20, slovenul avea 26 de secunde de recuperat față de liderul Gerint Thomas și galezul părea favorit să câștige tricoul roz.
Roglic a făcut însă o cursă mare și a câștigat etapa, luându-i lui Thomas 40 de secunde, astfel că va fi noul căștigător al Turului Italiei dacă va ajunge cu bine la finish în ultima etapă, la Roma. Povestea tricoului roz câștigat de Roglic este una fabuloasă, în contextul în care slovenul putea pierde titlul din cauza unui ghinion imens.

Primoz Roglic, ajutat să câștige tricoul roz în Giro de un fost coleg de la sărituri cu schiurile

Pe cățărarea finală, rutierul de la Jumbo Visma a avut o problemă mecanică, srindu-i lanțul de la bicicletă. Acesta a coborât repede din șa să rezolve problema și apoi a fost ajutat să se repună în mișcare de un spectator de pe margine. Conform wielerflits.com, spectatorul respectiv nu era unul oarecare, ci Matja Meznar, un fost coleg de-al lui Roglic din perioada când slovenul practica săriturile cu schiurile.
Înainte să se apuce de ciclism, Roglic a fost un foarte bun săritor cu schiurile și chiar a cucerit un titlu mondial la juniori, în 2007. Coincidența este uriașă, deoarece acel succes a fost obținut de sloven chiar pe trambulina de la Tarvisio, locul de unde a început contratimpul de ieri din Giro. Roglic a fost nevoit să renunțe la sportul de iarnă pe care l-a practicat din cauza unei accidentări severe. S-a apucat apoi de ciclism, iar decizia a fost una foarte inspirată.
Primoz Roglic trebuie doar să se ferească de incidente în etapa de azi pentru a câștiga tricoul roz în Giro. Traseul rundei finale este perfect plat și Geraint Thomas nu poate recupera cele 14 secunde care îl despart de sloven decât dacă acesta suferă vreo căzătură. Va fi al 4-lea mare tur câștigat de Roglic în cariera sa, după cele 3 succese consecutive din Vuelta, între 2019 și 2021.
Etapa care va trage cortina peste Giro 2023 va fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport 1 și aplicația Eurosport începând cu ora 16:30.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo