După ce a câștigat 2 etape în UAE Tour, Sam Bennett (Deceuninck Quick Step) a început și Paris-Nice tot cu o victorie. Irlandezul nu a avut rival la sprint la sosirea de la Saint-Cyr-L'Ecole. El a fost urmat de Arnaud Demare (Groupama FDJ) și Mads Pedersen (Trek Segafredo), dar victoria lui Bennett a fost una clară.
Astfel, irlandezul de 30 de ani arată încă o dată că este într-o formă de vis și atunci când este dus de echipă în siguranță rareori poate pierde un sprint.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Cel mai nefericit eveniment al cursei de azi a fost abandonul lui Richie Porte (Ineos). Australianul a căzut și a fost nevoit să renunțe, ratând astfel total revenirea la echipa britanică pentru care a mai concurat între 2012 și 2015 (Atunci se numea Sky Procycling sau Sky).
Mâine urmează o nouă etapă pentru sprinteri, una și mai plată decât cea de astăzi. Rutierii vor avea de parcurs 188 de kilometri între Oinville-sur-Montcient și Amilly și este de așteptat să avem din nou o luptă între cei mai rapizi dintre ei la final.

Desfășurarea primei etape din Paris-Nice

Fabian Doubey (Total Direct Energie) a evadat de unul singur în prima parte a acestei etape și plutonul l-a ingnorat până când avansul său a ajuns la peste 5 minute. Echipele sprinterilor au trecut apoi la treabă și au redus simțitor diferența față de rutierul francez.
Cu ceva mai mult de 50 de kilometri înainte de finish, Philippe Gilbert și Stefano Oldani (Lotto Soudall) au plecat din pluton și au fost repede urmați de Anthony Perez (Cofidis) și Chris Lawless (Total Direct Energie). Cei 4 l-au ajuns ușor pe Doubey, astfel că evadarea avea 5 oameni.
Plutonul însă a avut mereu situația sub control și nu le-a permis celor din frunte să se îndepărteze la mai mult de jumătate de minut, iar imediat după intrarea în ultimii 30 de kilometri aveam pluton compact.
Ulterior au mai fost câteva tentative de atac, care însă au fost ușor anihilate de pluton și astfel s-a ajuns la sprint. Sam Bennett a demonstrat din nou că este cel mai în fromă sprinter în acest moment și a câștigat fără emoții, devansându-i cu o bicicletă avans pe Arnaud Demare (Groupama FDJ) și Mads Pedersen (Trek Segafredo).
Eschborn - Frankfurt
Sam Bennett, prima victorie pentru Bora! Irlandezul s-a impus la sprint în Eschborn - Frankfurt
01/05/2022 LA 19:16
Ciclism
Primoz Roglic, la "munca de jos". Va fi locotenentul lui Van Aert în Milano-Sanremo
14/03/2022 LA 10:23