Tadej Pogacar pare că are mai multe bătăi de cap legate de COVID-19 şi de propria echipă decât de adversari. Astfel, UAE a rămas deja fără Vegard Stake Laengen şi George Bennett, iar Marc Soler şi Marc Hirschi sunt complet ieşiţi din formă. Tânărul sloven a fost la un pas să îl piardă şi pe Rafal Majka, locotenentul atât de fidel în munţi, căruia i-a făcut "cadou" două victorii de etapă în Turul Sloveniei, pentru a-şi asigura fidelizarea sa.
Polonezul de 32 de ani a ieşit pozitiv la COVID-19 în ziua de pauză, doar că organizatorii au decis să facă o excepţie şi să îi permită lui Majka să continue. Asta pentru că încărcătura virală găsită de testele efectuate au indicat şanse infime ca Rafal să transmită virusul mai departe, în pluton.

Geraint Thomas a recunoscut că s-a ferit de Majka, în Turul Franţei

Tour de l'Ain
Antonio Pedrero, victorie solitară în ultima etapă din Tour de l'Ain! Martin a câștigat generalul
11/08/2022 LA 15:20
Chiar şi aşa, în runda de ieri am asistat la momente comice în pluton, în contextul în care toţi rutierii au părut să îl evite pe Majka. Nici măcar Pogacar nu a stat în roata sa, UAE poziţionându-l pe polonez în spatele lui Tadej pentru cea mai mare parte din rundă.
"Am ajuns la un moment dat în trena lui Majka şi ne-am dat imediat la o parte. Nu vrem să fim în spatele lui. Apoi i-am văzut pe cei de la Jumbo făcând acelaşi lucru, imediat după noi. A fost amuzant, ne-am distrat cu toţii", a dezvăluit Geraint Thomas, fost câştigător de Turul Franţei şi lider al lui Ineos.
Majka pare că are, aşadar, echipamentul cu două linii albastre, dar e de înţeles atitudinea liderilor echipelor rivale. Nimeni nu vrea ca, după un an de muncă, să rişte să ia coronavirus şi să îşi rişte şansele în cea mai importantă competiţie ciclistă din lume. Chiar dacă şansele ca Majka să transmită virusul mai departe sunt practic "0", altfel organizatorii nu i-ar fi permis să continue.
Trebuie spus că polonezul nu este primul caz de rutier depistat pozitiv cu coronavirus care primeşte acceptul organizatorilor de a continua. Săptămâna trecută, Bob Jungels s-a aflat într-o situaţie similară, după ce testele au relevat că sunt şanse minime să fie contagios. Sportivul din Luxemburg a continuat şi chiar a câştigat o etapă, prima după 11 ani (de la Andy Schleck) pentru ţara sa în Le Tour.
Tour de l'Ain
Guillaume Martin a câștigat etapa a 2-a din Tour de l'Ain, după un atac superb pe final
10/08/2022 LA 16:11
Tour de l'Ain
Jake Stewart s-a impus la sprint în prima etapă din Tour de l'Ain
09/08/2022 LA 18:16