După ce Tadej Pogacar a câștigat Turul Franței după o luptă palpitantă cu Primoz Roglic, a venit rândul unui alt sloven să iasă în evidență, de data aceasta în Giro.
După ce a trecut de cel mai greu test, ziua de pauză în care s-au efectuat testele pentru coronavirus, Giro 2020 a mers mai departe cu o etapă foarte grea, dar care a fost doar o zi de respiro pentru rutierii de general.
O etapă ideală pentru evadare nu putea fi câștigată de altcineva decât de unul dintre atacanții zilei. Cel mai puternic s-a dovedit a fi slovenul Jan Tratnik, care l-a învins clar pe Ben O'Connor, cei doi rutieri distanțându-se pe finalul etapei dintr-o evadare foarte numeroasă. Tratnik a atacat mai devreme și s-a desprins în frunte, dar apoi a fost ajuns de O'Connor, dar slovenul nu a avut nicio emoție în a-și adjudeca victoria.
Ciclism
Cele două etape în care se va scrie soarta Giro 2022! Îl poate depăși Hindley pe Carapaz?
ACUM O ZI
Astfel, Tratnik (30) a obținut cel mai important succes al carierei și le-a adus celor de la Bahrein McLaren prima victorie în acest Tur al Italiei.

Joao Almeida rămâne lider la general

În fruntea clasamentului general nu au avut loc schimbări majore, favoriții tricoului roz preferând să se menajeze astăzi, lucru pe undeva de înțeles ținând cont de ce îi așteaptă în etapele următoare. Joao Almeida, deținătorul tricoului roz, a atacat pe ultimele sute de metri, dar nu a reușit să câștige decât 2-3 secunde în raport cu rivalii din clasamentul general, lucru prea puțin important.
Mâine urmează o etapă foarte grea, care va avea 203 kilometri și care se va încheia pe cățărarea de categoria 1, Madonna di Campiglio (11,9 km/5,8%). Aceasta nu va fi însă cea mai grea porțiune a zilei, pe traseu regăsindu-se alte 2 adevărate ziduri: Forcella Valbona (21,4 km/6.7%) și Monte Bandone (20,5 km/6,6%). Între aceste 2 ascensiuni și cea finală se mai regăsește și o cățărare de categoria a 3-a, Passo Durone (10,6 km/5,8%), astfel că este de așteptat să avem parte de articficii din partea oamenilor de general.
Clasamentul etapei a 16-a din Giro 2020
https://i.eurosport.com/2020/10/20/2918694.jpg
Turul Italiei
Rezumatul etapei a 15-a din Premier League
IERI LA 16:23
Turul Italiei
Giulio Ciccone a câștigat, din evadare, etapa a 15-a din Giro
IERI LA 15:35