Jasper Stuyven (Trek Segafredo) a dat toate calculele specialiștilor peste cap și a câștigat prima clasică monument din 2021. Deși mulți se așteptau ca diferențele să se facă pe Cipressa și mai ales pe Poggio, grupul fruntaș a numărat destul de mulți oameni la ieșirea de pe ultima cățărare.
Julian Alphilippe, Wout Van Aert sau Tom Pidcock au forțat pe rând, dar atacul cel mai prolific i-a aparținut lui Jasper Stuyven. Rutierul de la Trek Segafredo a profitat de faptul că în spatele său nu s-a colaborat la trenă, niciun ciclist nevrând să-și piardă din energie în vederea eventualului sprint, mai ales că printre ei se afla și Caleb Ewan, unul dintre cei mai rapizi oameni din pluton.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29
Așadar, Stuyven și-a jucat cartea până la final și efortul i-a fost răsplătit, belgianul de 28 de ani reușind cea mai importantă victorie a carierei. El mai câștigase clasice precum Kuurne-Bruxelles-Kuurne (2016) sau Omloop Het (2019), dar succesul din "La Classicissima" este apogeul carierei sale de până acum.
"Am fost 3 oameni puternici în echipă. Nu am venit aici neapărat să câștigăm,dar trebuia să ne încercăm șansa. M-am simțit bine toată ziua. Știam că șansa mea era să risc totul. Dacă rămâneam în grup nu aveam nicio șansă la sprint așa că am atacat. Probabil în 8 din 10 cazuri astfel de atacuri nu reușesc, dar iată că am reușit în cel mai important moment. Sunt foarte fericit, deși nu mai am niciun fel de energie.", a spus Jasper Stuyven, vizibil epuizat, la finalul cursei.
Marii învinși ai cursei de astăzi au fost Caleb Ewan și Wout Van Aert, care au completat podiumul, în timp ce Matheiu Van Der Poel și Julian Alaphilippe, aflați printre favoriți la început, au terminat pe locurile 5, repstectiv 16. Peter Sagan s-a clasat al 4-lea, o poziție bună pentru slovac, ținând cont de forma precară arătată în debutul acestui sezon.
https://i.eurosport.com/2021/03/20/3015034.jpg

Desfășurarea clasicei Milano-San Remo

O evadare de 8 oameni a animat cursa în prima sa parte, construind un avans de peste 7 minute față de pluton la un moment dat. Totuși, echipele oamenilor cu pretenții nu au avut probleme în a anihila acest avans și cu câțiva kilometri înainte de intrarea pe Cipressa aveam pluton compact.
Așa cum se așteptau specialiștii, lucrurile serioase au început pe Cipressa, când trena celor de la Jumbo Visma a rupt o parte din pluton, destui sprinteri importanți rămânând în urmă. Ulterior, cei de la Ineos au trecut în față, dar la intrarea pe Poggio plutonul era în continuare numeros. Pe trena lui Ganna nu s-a întâmplat nimic spectaculos, iar Julian Alaphilippe (Deceuninck Quick Step) a fost primul om cu pretenții la victorie care a atacat.
Campionul mondial a fost urmat ușor de Wout Van Aert (Jumbo Visma), dar marea surpriză a fost prezența în grupul fruntaș a lui Caleb Ewan (Lotto Soudall). Van Aert a atacat și el, dar Ewan a rămas lipit de roata sa, iar următorul om de clasice care a ieșit la rampă a fost Tom Pidcock (Ineos), care a forțat pe coborâre, fără a reuși însă să pună distanță față de urmăritori.
La intrarea în ultimii 3 kilometri în frunte erau mai mult de 10 oameni, iar Jasper Stuyven (Trek Segafredo) și-a încercat și el norocul și a forțat. Belgianul a pus câțiva zeci de metri față de ceilalți rutieri și apoi a profitat că în spate nu s-a dus o trenă organizată, trecând primul linia de sosire, urmat de Caleb Ewan și Wout Van Aert.
Rezultatele finale din Milano-San Remo
https://i.eurosport.com/2021/03/20/3015054.jpg
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54