Anul acesta, liderul lui Ineos s-a văzut în imposibilitatea de a-i egala pe legendarii Jaques Anquetil, Eddy Merckx, Bernard Hinault și Miguel Indurain, toți cu cinci Tururi ale Franței în palmares. Froome a căzut în timpul recunoașterii unei etape din Dauphine și a suferit mai multe operații. Britanicul a declarat deja că va fi la startul Le Tour 2020, întregul său program fiind deja gândit pentru a fi în formă optimă în iulie. De altfel, Sir Bradley Wiggins are încredere maximă în omul născut în Nairobi, chiar în această săptămână el declarând că Froome va câștiga la anul cea mai importantă competiție pe etape din lume.
Doar că planurile lui Froome vor fi date peste cap, după toate probabiliățile, de organizatori. În ultimii ani Christian Prudhomme, directorul cursei, a limitat kilometri de contratimp, probă în care rutierul Ineos excelează. S-a ajuns la această măsură pentru ca francezii să aibă o șansă, în condițiile în care Bardet sau Pinot, marile speranțe ale Hexagonului în Turul Franței, au carențe evidente la contratimp.
Așa se va întâmpla, se pare, și în 2020. Mai mult, organizatorii au programat un contratimp individual în cățărare, pe La Planche des Belles Filles, anunță L'Est Republicain. Froome se descurcă foarte bine, evident, și într-o astfel de etapă, doar că el nu va putea să câștige foarte mult în raport cu un cățărător pur. Mai mult, dacă pe Bernal - coechipierul și câștigătorul Turului Franței 2019 - l-ar fi putut învinge destul de clar într-o probă de 40 de kilometri contra-cronometru pe plat, după noie coordonate raportul de forțe se inversează. Specialiștii sunt de părere că într-un contratimp în cățărare tânărul columbian ar putea să îi ia timp important lui Froome, chiar dacă britanicul este unul dintre cei mai buni din lume atât pe cățărări, cât și la contratimp.
Ciclism
Wout van Aert "sare" peste Strade Bianche pentru a câştiga un "monument"
12/01/2022 LA 09:29

Se intră abrupt în Turul Franței 2020

În ultimii ani, primele etape din Turul Franței erau destinate, în general, sprinterilor. În 2020, după o primă rundă plată, se va trece la lucrurile serioase.
Astfel, conform datelor obținute de jurnaliștii francezi, în etapa a doua se va intra în Alpi, trecându-se de 1500 de metri altitudine. Vom avea Col de la Colmiane, Col de Turini, Col d'Èze și Col des Quatre Chemins, ultima cu nouă kilometri înainte de finalul etapei a doua.
Caravana va pleca în Turul Franței 2020 din Nice, fiind a doua oară în istorie când se întâmplă asta. La precedentul start din Nice (1981) am avut un prolog, câștigat de Bernard Hinault.
Startul Le Tour 2020 va fi mai devreme decât de obicei (27 iunie), pentru ca rutierii să aibă destul timp ulterior pentru a ajunge la Jocurile Olimpice. Ca atare, se va sosi la Paris pe 19 iulie, cu 5 zile înainte de startul Olimpiadei de la Tokyo.
Atât Turul Franței 2020 cât și Jocurile Olimpice vor fi în direct pe EuroSport.
Ciclism
Povestea terifiantă a lui Jan Ullrich. "Am urmat același drum ca Pantani. Am fost aproape de a muri"
01/01/2022 LA 16:49
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02