Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Roglic, dus cu ambulanța la spital. Incredibil cum arată, înainte de startul etapei de marți

Cristian Mihală

Actualizat 29/06/2021 la 13:34 GMT+3

Primoz Roglic (Jumbo Visma) a fost transportat la spital după finalul rundei a treia din Turul Franței. Favoritul la tricoul galben a scăpat fără vreo fractură, însă îi va fi extrem de dificil să treacă peste durerile avute, astfel încât să își mențină statutul de mare favorit.

Primoz Roglic touché dans sa chair lors de la 3e étape du Tour 2021.

Credit imagine: Getty Images

După ce sâmbătă am asistat la două căzături teribile, în prima rundă din Le Tour (Roglic a căzut și atunci, pe spate), ziua de luni a fost una în care mulți dintre marii rutieri din pluton au făcut "cunoștință" cu asfaltul.
Roglic a căzut în ultimii 10 kilometri ai etapei, după ce "s-a luat pe roți" cu Sonny Colbrelli. A revenit în șa, dar plutonul avea deja viteză maximă, astfel că i-a fost imposibil să mai facă joncțiunea până la final. A pierdut 1 minut și 21 față de grupul care a sprintat pentru victorie, din care a făcut parte, însă, un singur om de general: Richard Carapaz.
Jumbo Visma s-a temut de ce e mai rău, astfel că l-a transportat imediat după finalul rundei de ieri pe Roglic la spital, cu o ambulanță. Radiografiile efectuate nu au relevat vreo ruptură, astfel că slovenul poate continua. Dar e clar pentru toată lumea că e departe de a fi într-o situație ideală.
"Din fericire, sunt într-o bucată, nimic nu e rupt. Dar am julituri peste tot pe corp. Nu a fost cea mai bună zi, dar mă bucur că pot continua. Voi lupta în continuare", a anunțat Roglic, pe Twitterul Jumbo Visma.
Roglic e decis să continue, așadar, chiar dacă rănile i-au determinat pe medici să îi aplice zeci de bandaje și fașe.

Carnagiu pe șosea în etapa a 3-a din Turul Franței 2021

Nu doar Roglic a fost victima etapei de ieri. Geraint Thomas și Robert Gesink, coechipierul lui Roglic, au fost implicați într-o altă căzătură, după 37 de kilometri. "G" a fost în cele din urmă capabil să revină, dar șansele lui la tricoul galben s-au redus simțitor. Ca și în cazul liderului lui Jumbo Visma, aceste căzături de ieri au venit în cel mai nepotrivit moment: mâine urmează unul dintre contratimpuri, iar Roglic și Geraint Thomas erau mari favoriți, specialiștii anticipând că puteau pune peste un minut - un minut și jumătate față de cei mai mulți dintre contracandidații la podium.
În ceea ce îl privește pe Gesink, acesta a abandonat, dislocându-și umărul, astfel că învingătorul din Vuelta 2020 se vede fără unul dintre locotenenți, după doar 3 etape.
Căzătura finală, din ultimii 300 de metri, i-a adus în prim plan pe doi dintre favoriții la tricoul verde. Caleb Ewan și Peter Sagan s-au luat pe roți, australianul fiind nevoit să abandoneze, cu fractură de claviculă. Fostul triplu campion mondial a scăpat doar cu zgârieturi, astfel că poate fi printre protagoniștii zilei de azi.
De menționat că și Jack Haig, liderul lui Bahrain Victorious, a fost forțat să abandoneze luni. Australianul venise cu ambiții de TOP 10 la general, și se clasase între primii în primele două runde, semn că e în formă (primele două etape au fost prielnice puncheurilor, astfel că performanțele lui au fost cu atât mai remarcabile, el preferând cățărările lungi și cu pantă constantă).
E un mare rahat, ne antrenăm luni de zile pentru Turul Franței și ne trezim dărâmați. Nimeni nu ar trebui să cadă de pe bicicletă | Primoz Roglic, dezamăgit de modul în care s-au desfășurat etapele 1 și 3 din Marea Buclă.
Marți vom avea al doilea sprint masiv, în care, în absența lui Caleb Ewan, Demare ar trebui să fie mare favorit. Francezul a fost blocat ieri de una dintre căzături, dar nu a luat contact cu asfaltul, din câte se pare.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo