Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Romain Bardet pleacă de la AG2R, agentul său a confirmat. Francezul va ajunge, probabil, la Sunweb

Cristian Mihală

Publicat 07/06/2020 la 17:42 GMT+3

Romain Bardet, omul de general de la AG2R, nu îşi va prelungi contractul scadent la finalul anului cu formaţia franceză. Căţărătorul de 29 de ani va merge cel mai probabil la Sunweb.

Romain Bardet şi Geraint Thomas, în Turul Franţei 2018

Credit imagine: Getty Images

Venit pe locul secund în Turul Franţei în 2016 şi pe trei în 2017, Bardet a avut un 2019 modest. Spera să câştige în premieră Marea Buclă, mai ales că la start nu se mai afla Chris Froome, care căzuse în Dauphine, dar evoluţia sa a fost una modestă.
Căţărătorul francez a pierdut enorm de mult timp în primele etape şi nici pe căţărări nu a reuşit să stea cu cei mai buni, astfel că a fost nevoit să îşi schimbe obiectivul. În cele din urmă, Turul Franţei 2019 nu a fost chiar un fiasco, în condiţiile în care a câştigat tricoul alb cu buline roşii, destinat celui mai bun căţărător, dar cu siguranţă că Bardet îşi dorea mult mai mult.
Francezul visează la un Mare Tur şi simte că AG2R nu îi pune la dispoziţie o echipă suficient de puternică, astfel că va căuta o nouă provocare. În iarnă, când şi alţi rutieri de general îşi vor schimba probabil echipa - Chris Froome şi fraţii Yates sunt la final de contract şi ei -, Bardet îi va spune adio formaţiei pentru care a evoluat din 2012, de când a semnat primul contract ca profesionist. Informaţia a fost confirmată de agentul său, Joona Laukka.
"Da, Romain e interesat să se transfere în altă parte, dar deocamdată nu ştim nimic clar", a anunţat Joona Laukka, agentul său, în De Telegraaf.
Potrivit Cycling News, francezul va merge la Sunweb, germanii resimţind lipsa unui lider autoritar, după plecarea lui Tom Dumoulin la Jumbo Visma. Nemţii au o altă putere financiară şi îi pot oferi confortul unor ajutoare importante, precum Wilco Kelderman şi Sam Oomen.
Trek-Segafredo şi Mitchelton-Scott sunt alte două formaţii care şi-au manifestat interesul pentru Bardet, aceasta din urmă putând să facă un marcaj strâns în condiţiile în care şi Adam şi Simon vor decide să ignore oferta de prelunfire a contractelor. Totuşi, Sunweb e marea favorită să semneze cu Bardet, deşi e greu de crezut că francezul poate să spere din nou la un podium în Le Tour, judecând după forţa arătată de Ineos sau Jumbo Visma.

AG2R îi oferă un nou contract lui Bardet, dar ştie că francezul vrea să plece

Vincent Lavenu, şeful de la AG2R, a lăsat şi el de înţeles că e la curent cu intenţiile lui Bardet. Totuşi, formaţia din Hexagon îi va face o ofertă de prelungire, în speranţa că rutierul va pune sentimentele înaintea dorinţei de a merge la o formaţie mai mare, care să îl ajute mai mult în tentativa de a obţine rezultate mari în cursele pe etape.
"Romain a crescut alături de noi şi ne-a ajutat la rândul lui să creştem. Consider că povestea noastră încă nu s-a încheiat, sper să scriem în continuare multe pagini din istoria ciclismului împreună. Dar am înţeles că el caută o nouă provocare", a spus Lavenu pentru L'Equipe.
Romain Bardet va merge în Turul Franţei în 2020, unde speră la un podium, pentru ca apoi să îşi canalizeze energia către clasicele din Ardeni în dauna Giro şi Vuelta. Francezul va merge ulterior în Paris-Roubaix şi Turul Flandrei, curse unde nu are vreo şansă, dar unde vrea să adune kilometri în picioare înainte de ultimul obiectiv al sezonului, Il Lombardia.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo