Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Sam Bennett, prima victorie din carieră în Turul Franței. Irlandezul, în lacrimi

Cristian Mihală

Actualizat 08/09/2020 la 18:44 GMT+3

Sam Bennett (Quick-Step) a câștigat etapa a 10-a din Turul Franței. Irlandezul i-a învins la sprint pe Caleb Ewan (Lotto Soudal) și Peter Sagan (Bora). Victoria de azi e prima pentru sprinterul irlandez în Le Tour.

Sam Bennett, victorie superbă în etapa a 10-a din Turul Franței 2020

Credit imagine: Getty Images

Irlandezul și-a îndeplinit în sfârșit visul pe care îl avea de când a venit la Quick-Step. Sam Bennet s-a impus impresionant, dar nu fără emoții; el a deschis primul sprintul în etapa de azi și, cu toate că vântul era unul de față, Bennett a reușit să își mențină ritmul. Dar pe final s-a pus problema învingătorului, pentru că micuțul Caleb Ewan a avut la rândul său un sprint impresionant.
Quick-Step a tras cartea câștigătoare, lăsând Sunweb la trenă în ultimii kilometri. Cees Bol, poate rutierul care dezvoltă viteza cea mai mare dintre toți sprinterii, a fost lăsat de coechipierii săi prea devreme, astfel că nu a putut să mai lupte pentru podium.
Sam Bennett a reușit astfel prima sa victorie de etapă în Turul Franței, deși în trecut mai participase la două ediții. Cu 3 victorii în Giro și două în Vuelta, irlandezul de 29 de ani a completat hat-trickul, iar la final cu greu și-a stăpânit emoțiile, izbucnind în lacrimi.
"Am uitat să împing bicicleta înainte de linieși nu am știut sigur dacă am câștigat. Încă sunt șocat. Le mulțumesc coechipierilor, fără ei nu aș fi fost aici. Am visat la acest lucru. Să ți se îndeplinească un vis nu e deloc ușor, mi-a trebuit mult să ajung în acest punct", a spus Sam Bennett la final.
picture

Turul Franței - Finalul etapei a 10-a

Victoria de azi înseamnă și preluarea tricoului verde de pe umerii lui Sagan, care, înainte de sprintul final, avea doar 9 puncte avans. Probabil că irlandezului îi va fi aproape imposibil să ducă tricoul la Paris, judecând după faptul că fostul campion mondial e un rutier mult mai versatil, care va obține puncte la sprinturile intermediare și în etapele de munte, nefiindu-i frică să plece în evadări, dar Bennett poate câștiga din nou miercuri. Etapa de mâine se va termina din nou, probabil, cu un sprint masiv, iar rutierul lui Quick-Step va fi favoritul principal.

Clasamentul de etapă în Turul Franței

clasament

Clasamentul general în Turul Franței 2020

clasamentg

Cum s-a desfășurat etapa a 10-a din Turul Franței 2020

Când au văzut prima oară traseul Turului Franței 2020, toamna trecută, directorii sporitvi ai echipelor se temeau de faptul că etapa a 10-a, desfășurată în marea majoritate pe coastă, va fi una în care rutierii nu vor fi aproape deloc protejați. Ca atare, vânturile laterale puteau crea borduri, lucru care însă nu s-a întâmplat. Rafalele nu au avut foarte mare forță, iar vântul a suflat în general din față. Cu 18 kilometri înainte de final, Quick-Step a încercat o bordură, însă nu a reușit decât să subțieze serios plutonul prin trena susținută dusă. Cu toate acestea, niciunul dintre sprinterii cu șanse la victorie nu a fost desprins.
Acest lucru nu a făcut cursa să fie lipsită de incidente. Cu 100 kilometri înainte de final a avut loc un prim accident în care au fost implicați o mulțime de rutieri. Cei mai afectați au fost Sam Bewley, care a fost nevoit să abandoneze și Nicolas Roche.
picture

Căzătură teribilă în etapa a 10-a din Turul Franței 2020

Cu 65 kilometri până la finish, a avut loc un nou ambuteiaj. Nu au fost la fel de multe victime, însă de această dată au fost implicați rutieri cu nume. Bryan Coquard, poate cel mai bun sprinter francez, a căzut, dar au fost întârziați și doi dintre cei mai importanți oameni de general, Tadej Pogacar și Guillaume Martin. Cei doi au prins plutonul relativ ușor, ajutați de coechipieri.
În fine, când pe ecran mai erau 16 kilometri, Julian Alaphilippe și Jonas Koch au fost întârziați, după un accident provocat de o "insuliță". Dacă francezul nu a părut să aibă o accidentare gravă, rutierul CCC s-a resimțit serios.
Din fericire, niciunul dintre rutierii de general implicați în căzături nu a avut întârzieri în clasamentul general.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo