Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Wout Van Aert a câștigat al 2-lea contartimp din Turul Franței! Pogacar, 99% câștigător la general

Nicu Savin

Publicat 17/07/2021 la 19:17 GMT+3

Penultima etapă din Turul Franței a propus un contratimp pe un traseu perfect plat, astfel că era de așteptat ca specialiștii probei să se bătă pentru victorie. Aceassta i-a revenit lui Wout Van Aert, în timp ce pe locurile doi și 3 s-au clasat danezii Kasper Asgreen și Jonas Vingegaard.

Wout van Aert

Credit imagine: Getty Images

Al doilea contratimp din Turul Franței i-a revenit lui Wout Van Aert (Jumbo Visma). Belgianul a parcurs dinstanța de 30,8 kilometri cu 21 de secunde mai repede decât Kasper Asgreen (Deceuninck Quick Step).
Pe poziția a 3-a s-a clasat Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), care și-a consolidat astfel poziția secundă în calsamentul general, un rezultat excelent pentru tânărul danez de 24 de ani. Cu tricoul galben câștigat în proporție de 99.9%, Tadej Pogacar nu a forțat și s-a clasat abia pe locul 8 în runda de azi.
Pentru Van Aert, aceasta a fost a 2-a victorie în această ediție a Turului Franței și a 5-a în total, el având un succes de etapă în 2019 și două în 2020.

Tadej Pogacar, câștigător al Turului Franței pentru al 2-lea an la rând

Doar o nenorocire în ultima etapă i-ar mai putea lua tricoul galben de pe umeri lui Tadej Pogacar. Slovenul a fost cu o clasă peste rivalii săi pe toată durata Turului Franței și va fi mâine pe podiumul de la Paris, sărbătorind a 2-a victorie consecutivă la general în cea mai importantă competiție ciclistă din lume.
Pogacar nu a câștigat doar tricoul galben, ci și pe cel alb, destinat celui mai bine clasat tănăr din concurs, dar și pe cel alb cu buline roșii, destinat câștigătorului clasamentului cățărătorilor.
Ultima etapă din Turul Franței va fi una favorabilă sprinterilor și se va încheia în mod tradițional pe Champs Elysee. Miza va fi una specială pentru Mark Cavendish, care în cazul unui succes l-ar depăși pe marele Eddy Merckx la numărul de victorii în Turul Franței, cei doi fiind în acest moment la egalitate, cu câte 34 de etape câștigate.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo