Veste teribilă în ciclism, acolo unul dintre cei mai apreciați directori sportivi și-a pierdut viața. Nicolas Portal a fost un ciclist francez care și-a început cariera la AG2R Prevoyance, ca neoprofesionist, rămânând la formația din Hexagon până în 2005. În timpul petrecut acolo, Portal a obținut și cea mai importantă victorie a carierei, o etapă în Turul Dauphine, în 2004.
Din 2005 s-a transferat la Caisse d'Epargne, unde a devenit unul dintre cei mai buni "gregario" din pluton. Acesta a fost și motivul pentru care Team Sky l-a adus în 2010, oficialii echipei britanice fiind impresionați de cât de dedicat e francezul în rolul de locotenent.
Interesant e că sezonul 2009 a fost ratat aproape complet de Portal, căruia medicii i-au descoperit probleme la inimă. Ulterior, după un tratament și o serie de teste, Portal a primit "verde" să poată concura din nou.
Ciclism
UCI Track Champions League | Archibald pierde teren în fața lui Valente
03/12/2022 LA 04:36
Totuși, după doar un sezon, Nicolas a ales să își încheie cariera, conștient că problemele de sănătate se pot agrava. El a rămas în stafful lui Sky (și, ulterior, la Ineos), ca director sportiv, contribuind din plin la cele 4 Tururi ale Franței ale lui Froome, dar și la victoriile din Marea Buclă a lui Geraint Thomas și Egan Bernal.
Din păcate problemele cu inima i-au pus capăt prematur vieții azi, după ce Portal a suferit un infarct, iar medicii nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul.
Ciclism
Turul Franței 2024 se va termina la Nice! Motivul pentru care Parisul nu va găzdui ultima etapă
02/12/2022 LA 12:34
Ciclism
Adio, Davide Rebellin! Cele mai bune momente ale rutierului decedat în urma unui accident oribil
01/12/2022 LA 07:40