Veste teribilă în ciclism, acolo unul dintre cei mai apreciați directori sportivi și-a pierdut viața. Nicolas Portal a fost un ciclist francez care și-a început cariera la AG2R Prevoyance, ca neoprofesionist, rămânând la formația din Hexagon până în 2005. În timpul petrecut acolo, Portal a obținut și cea mai importantă victorie a carierei, o etapă în Turul Dauphine, în 2004.
Din 2005 s-a transferat la Caisse d'Epargne, unde a devenit unul dintre cei mai buni "gregario" din pluton. Acesta a fost și motivul pentru care Team Sky l-a adus în 2010, oficialii echipei britanice fiind impresionați de cât de dedicat e francezul în rolul de locotenent.
Interesant e că sezonul 2009 a fost ratat aproape complet de Portal, căruia medicii i-au descoperit probleme la inimă. Ulterior, după un tratament și o serie de teste, Portal a primit "verde" să poată concura din nou.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
18/10/2021 LA 11:55
Totuși, după doar un sezon, Nicolas a ales să își încheie cariera, conștient că problemele de sănătate se pot agrava. El a rămas în stafful lui Sky (și, ulterior, la Ineos), ca director sportiv, contribuind din plin la cele 4 Tururi ale Franței ale lui Froome, dar și la victoriile din Marea Buclă a lui Geraint Thomas și Egan Bernal.
Din păcate problemele cu inima i-au pus capăt prematur vieții azi, după ce Portal a suferit un infarct, iar medicii nu au mai avut ce să facă decât să constate decesul.
Ciclism
Femeia care a provocat cea mai cruntă căzătură din istoria Turului Franței și-a aflat sentința
14/10/2021 LA 18:54
Ciclism
Traseu Turul Franței 2022 | 53 de kilometri de contratimp, etapă pe pavate și finish pe Alpe d'Huez
14/10/2021 LA 12:35