Turul Franței la feminin va fi în premieră o cursă pe etape, acest moment marcând total ciclismul destinat femeilor. Competiția va începe astăzi și va avea 8 etape, iar Eurosport va acoperi întregul eveniment prin transmisiuni de cel mai înalt nivel. La fel ca la masculin, un număr mare de experți de clasă vor diseca tot ceea ce se întâmplă pe șosea.
Iris Slappendel, experta în ciclism din cadrul Warner Bros Discovery a prefațat întrecerea și a dezvăluit că favorita sa în prima etapă este compatrioata Marianne Vos. Ajunsă la 35 de ani, olandeza de la Jumbo Visma a câștigat ediția inaugurală din La Course by Le Tour de France (cursa de o zi care a fost înlocuită cu un Tur al Franței pe etape), dar a triumfat și în 2019.
"Ar putea fi o victorie superbă în prima etapă. Ea a câștigat ediția inaugurală din La Course, iar un succes ar putea face ca povestea ei să se încheie într-un mod magnific", a spus Slappendel pentru Eurosport.
Turul Franței feminin
Annemiek Van Vleuten a câştigat Turul Franţei, după ce s-a impus categoric şi în ultima etapă
31/07/2022 LA 17:40
În ceea ce privește lupta pentru câștigarea tricoului galben, fosta campioană a Olandei pe șosea consideră că Annemiek van Vleuten poate avea probleme serioase, deși este mare favorită: "Sunt opt zile în care se va menține tensiunea. Încă mai cred că etapa a patra – etapa cu pavate – ar putea fi una cu adevărat dificilă pentru Annemiek van Vleuten, marea favorită. Depinde de celelalte echipe să o atace puțin mai devreme în cursă și să nu aștepte ultimele două etape. Deci, cred că în fiecare zi va exista o luptă pentru victoriile de etapă, dar va exista și o bătălie pentru a o învinge pe Annemiek".

Iris Slappendel, entiziasmantă de acoperirea pe care o va avea Turul Franței la feminin

Vorbind despre modul în care competiția va fi promovată, Slappendel s-a arătat entuziasmată de atenția deosebită pe care o va primi ciclismul feminin în următoarea săptămână și a subliniat că sportivele vor performa și mai mult știind că au parte de o vizibilitate atât de mare.
"Știm cu toții acum că este un lucru uriaș că femeile din Turul Franței sunt aici și aștept cu nerăbdare să văd în fiecare zi curse foarte interesante și grozave
Ca rutier, este plăcut să știi că realizările tale sunt vizibile. Nu este vorba doar de a-ți găsi rezultatul online sau nu este vorba doar de primii trei într-o cursă, este vorba despre evadari, momentele anterioare, toate sportivele incredibile care sunt la linia de start duminică. Toate își vor pune amprenta pe această cursă și vor fi vizibile.
Este foarte important să putem urmări asta în direct și să existe experți în fiecare țară care să raporteze despre cursă. Ca și rutier, acesta este cel mai tare lucru care ți se poate întâmpla, că se arată peste tot ceea ce faci. Cred că este cu adevărat important.
E bine că se întâmplă asta nu doar la această cursă specială, ci la toate cursele, pentru că se poateurmări cariera ciclistelor. Se pot evidenția cu adevărat și asta va avea un impact asupra carierei lor", a conchis Sleppendel.
Turul Franței la feminin are loc în perioada 24 - 31 iulie și toate etapele vor fi în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
„Etapele pe care le aștept cel mai mult sunt etapa a patra și ultimele două etape. Cred că vor fi foarte spectaculoase."
Turul Franței feminin
Annemiek Van Vleuten a câștigat în proporție de 99,9% Turul Franței, după ce și-a surclasat rivalele
30/07/2022 LA 16:34
Turul Franței feminin
Moment incredibil în Turul Franței Feminin! Margarita Garcia, trântită de mașina propriei echipe
27/07/2022 LA 14:26