Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Michael Matthews, victorie în etapa 14 din Turul Franței! Tadej Pogacar, în ofensivă totală

Cristian Mihală

Actualizat 16/07/2022 la 18:34 GMT+3

Michael Matthews (Team Bike Exchange) a câștigat etapa a 14-a din Turul Franței, din evadare. "Bling" a fost cel mai puternic din grupul de atacanți, care a numărat 23 de rutieri, mulți dintre ei cățărători cu un punch excelent, perfect pentru această etapă.

Michael Matthews

Credit imagine: AFP

Încă dinainte de runda de azi era limpede că evadarea va avea bilet de voie etapa de azi fiind una prea ușoară, în teorie, pentru oamenii de general. Totuși, ultima cățărare, Mende, era una explozivă, astfel că era de așteptat ca puncheurii să aibă câștig de cauză.
Atacanții zilei au avut emoții înainte să formeze grupul din care avea să se aleagă câștigătorul, pentru că Tadej Pogacar a atacat, din pluton, cu 183 de kilometri înainte de final, compromițând șansele celor care se aflau în față.
În cele din urmă, 23 de rutieri s-au distanțat de grupul tricoului galben și curând a fost clar că dintre ei se va alege câștigătorul rundei. Bora, Trek și Istrael-Premier Tech păreau formațiile cele mai puternice, în contextul în care fiecare a avut cel puțini 2 rutieri printre atacanți. În cele din urmă, Michael Matthews a fost cel mai puternic, el atacând încă dinainte de Mende și distanțându-se de foștii colegi de evadare. Podiumul a fost completat de Alberto Bettiol (Education Easy Post) și Thibaut Pinot (Groupama-FDJ).
Este prima victorie a sportivului de la Antipozi într-un mare tur, în ultimii 5 ani, el luându-și astfel revanșa după cele două locuri doi obținute în etapele 6 și 8 (când a fost învins de Pogacar, respectiv Wout Van Aert).
Victoria îi va da cu siguranță multă încredere celui poreclit "Bling", dar mai mult ca sigur îi va aduce și prelungirea contractului. Team Bike Exchange a evitat până acum să negocieze cu australianul o nouă înțelegere, dar rezultatele din Turul Franței cu siguranță îi vor aduce un contract pe măsura realizărilor.

Pogacar a atacat pe Mende. Vingegaard, imposibil de distanțat

Dacă atacul de la începutul etapei a fost mai mult o glumă pentru sloven - dar care ne-a arătat că acesta e dispus să fie super-ofensiv, indiferent de etapă sau de momentul cursei -, la final dublul câștigător de Turul Franței a lansat un nou atac.
Pe Mende, cățărare care i se potrivește bine (chiar dacă e scurtă, e foarte explozivă), tânărul sloven a aceelerat formidabil și i-a desprins din roata sa pe toți rutierii de general. Mai puțin pe Vingegaard, care continuă să aibă un avand de două minute și 22 de secunde, la general.
Pogacar a câștigat în schimb 17 secunde față de oameni ca Gaudu, Geraint Thomas și Quintana. Adam Yates, Bardet sau Enric Mas au pierdut și mai mult, dar acest lucru îl interesează prea puțin pe rutierul UAE, care are o singură luptă: cu Jumbo Visma și UAE, pentru tricoul galben.
Va fi foarte dificil pentru Pogacar să reducă ecartul suficient de mult în Pirinei, rundele nefiind la fel de grele ca cele din Alpi, dar un lucru e cert: Tadej e dezlănțuit și va ataca permanent.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo