După ce sâmbătă am asistat la două căzături teribile, în prima rundă din Le Tour (Roglic a căzut și atunci, pe spate), ziua de luni a fost una în care mulți dintre marii rutieri din pluton au făcut "cunoștință" cu asfaltul.
Roglic a căzut în ultimii 10 kilometri ai etapei, după ce "s-a luat pe roți" cu Sonny Colbrelli. A revenit în șa, dar plutonul avea deja viteză maximă, astfel că i-a fost imposibil să mai facă joncțiunea până la final. A pierdut 1 minut și 21 față de grupul care a sprintat pentru victorie, din care a făcut parte, însă, un singur om de general: Richard Carapaz.
Jumbo Visma s-a temut de ce e mai rău, astfel că l-a transportat imediat după finalul rundei de ieri pe Roglic la spital, cu o ambulanță. Radiografiile efectuate nu au relevat vreo ruptură, astfel că slovenul poate continua. Dar e clar pentru toată lumea că e departe de a fi într-o situație ideală.
Turul Franței
"Tremura tot!" Vingegaard, de la puștiul paralizat de frică, la un mic "canibal" al Turului Franței
26/07/2022 LA 11:35
"Din fericire, sunt într-o bucată, nimic nu e rupt. Dar am julituri peste tot pe corp. Nu a fost cea mai bună zi, dar mă bucur că pot continua. Voi lupta în continuare", a anunțat Roglic, pe Twitterul Jumbo Visma.
Roglic e decis să continue, așadar, chiar dacă rănile i-au determinat pe medici să îi aplice zeci de bandaje și fașe.

Carnagiu pe șosea în etapa a 3-a din Turul Franței 2021

Nu doar Roglic a fost victima etapei de ieri. Geraint Thomas și Robert Gesink, coechipierul lui Roglic, au fost implicați într-o altă căzătură, după 37 de kilometri. "G" a fost în cele din urmă capabil să revină, dar șansele lui la tricoul galben s-au redus simțitor. Ca și în cazul liderului lui Jumbo Visma, aceste căzături de ieri au venit în cel mai nepotrivit moment: mâine urmează unul dintre contratimpuri, iar Roglic și Geraint Thomas erau mari favoriți, specialiștii anticipând că puteau pune peste un minut - un minut și jumătate față de cei mai mulți dintre contracandidații la podium.
În ceea ce îl privește pe Gesink, acesta a abandonat, dislocându-și umărul, astfel că învingătorul din Vuelta 2020 se vede fără unul dintre locotenenți, după doar 3 etape.
Căzătura finală, din ultimii 300 de metri, i-a adus în prim plan pe doi dintre favoriții la tricoul verde. Caleb Ewan și Peter Sagan s-au luat pe roți, australianul fiind nevoit să abandoneze, cu fractură de claviculă. Fostul triplu campion mondial a scăpat doar cu zgârieturi, astfel că poate fi printre protagoniștii zilei de azi.
De menționat că și Jack Haig, liderul lui Bahrain Victorious, a fost forțat să abandoneze luni. Australianul venise cu ambiții de TOP 10 la general, și se clasase între primii în primele două runde, semn că e în formă (primele două etape au fost prielnice puncheurilor, astfel că performanțele lui au fost cu atât mai remarcabile, el preferând cățărările lungi și cu pantă constantă).
E un mare rahat, ne antrenăm luni de zile pentru Turul Franței și ne trezim dărâmați. Nimeni nu ar trebui să cadă de pe bicicletă | Primoz Roglic, dezamăgit de modul în care s-au desfășurat etapele 1 și 3 din Marea Buclă.
Marți vom avea al doilea sprint masiv, în care, în absența lui Caleb Ewan, Demare ar trebui să fie mare favorit. Francezul a fost blocat ieri de una dintre căzături, dar nu a luat contact cu asfaltul, din câte se pare.
Turul Franței
Enric Mas, locul 11 în Turul Franței, a abandonat. Ibericul, pozitiv la COVID-19
22/07/2022 LA 11:48
Turul Franței
Știm în proporție de 99,99% toate tricourile distinctive din Turul Franței. Jumbo-Visma și restul
22/07/2022 LA 06:50