Așa cum am semnalat încă de aici, faptul că Turul Franței va fi prima mare competiție după reluarea sezonului și decizia UCI de a suprapune ultima săptămână din Giro cu prima din Vuelta o să îi determine pe cei mai mulți dintre oamenii de general să vină în Marea Buclă.
Alejandro Valverde va fi la startul celei mai importante curse de ciclism din an, însă nu va avea ambiții de general. Ar fi și greu, având în vedere vârsta sa și faptul că Ineos și Jumbo Visma par, pe hârtie, de neoprit.
"Bala" va încerca să obțină victorii de etapă, să își construiască forma pentru Mondiale și să îl ajute pe cât posibil pe Enric Mas, omul care va conta în clasamentul general pentru Movistar. Adus de la QuickStep anul acesta, Mas va avea ocazia să demonstreze că locul doi din Vuelta 2018 nu a fost o întâmplare.
Strade Bianche
Tadej Pogacar, de neînvins! Slovenul s-a impus de o manieră impresionantă în Strade Bianche
05/03/2022 LA 15:42
În ceea ce îl privește pe Valverde, foarte probabil acesta va încheia sezonul cu Turul Spaniei, deși o decizie clară nu a fost luată, clasicele din Ardeni putând fi o alternativă.
"De obicei, vin în Turul Franței cu o formă foarte bună. De data asta, vedeam Le Tour ca o cursă care să mă ducă în cea mai bună formă pentur Tokyo. Cum Jocurile Olimpice nu vor mai avea loc în 2020, obiectivul principal va fi reprezentat de Campionatele Mondiale", a spus Valverde într-o conferință de presă.

Valverde se simte în formă

Liderul Movistar se simte în formă, chiar dacă nu a mai concurat de luni bune și se așteaptă să obțină rezultate pe măsura CV-ului impresionant. Această perioadă de pauză a fost binevenită pentru un rutier care a ajuns la 40 de ani, însă recunoaște că întreruperea sezonului poate schimba raportul de forțe din pluton.
"Nimeni nu știe în ce formă va fi, e puțin ciudat, pentru că nu ne-am mai întâlnit cu o asemenea pauză vreodată. Eu, personal, mă simt ca de obicei în această perioadă a anului. Simt că forma e bună, mă simt puternic, nu mă simt nici pe departe ca în decembrie, spre exemplu. Problema e că în acest context nu știi sigur dacă nu vei avea momente de slăbiciune la mijlocul sau spre finalul unui Mare Tur. Nimeni nu poate controla aceste lucruri în actuala situație", a mai spus campionul mondial din 2018.

Marc Soler, liderul lui Movistar în Giro

În conferința de presă în care Valverde a vorbit despre planurile sale de viitor pentru 2020, a fost prezent și numărul unu de la Movistar, Eusebio Unzue. "Creierul" din spatele performanțelor echipei spaniole a dezvăluit că Marc Soler va fi liderul echipei în Giro d'Italia, el urmând a avea pentru prima oară statutul de lider. Soler trebuia să fie printre rutierii protejați încă de anul trecut, din Vuelta, dar în etapa secundă a Turului Spaniei a suferit o întârziere enormă, din cauza faptului că a ales un moment nepotrivit pentru nevoile fiziologice. El a pierdut contactul cu plutonul și nu a putut face joncțiunea cu acesta până la final, Movistar aflând prea târziu de întârzierea spaniolului.
În cele din urmă, Soler a făcut o muncă de gregario extraordinară, chiar dacă la un moment dat a intrat în conflict cu oficialii echipei, după ce a fost întors dintr-o evadare pe care putea să o câștige pentru a-i ajuta pe lideri. În cele din urmă, ibericul a înțeles că a reacționat exagerat și și-a asumat perfect rolul de locotenent, ajutându-l pe Valverde să termine pe locul secund în Vuelta, după Roglic. Nairo Quintana, care venise în Turul Spaniei pe ultima sută de metri, în locul lui Carapaz, care se accidentase într-un criteriu, a făcut și el o figură frumoasă în Turul Spaniei 2019, ratând la mustață podiumul.
Ciclism
Strade Bianche 2022. 3 mari favoriți, într-una dintre cele mai spectaculoase clasice din an
03/03/2022 LA 12:50
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54