Al doilea contratimp din Turul Franței i-a revenit lui Wout Van Aert (Jumbo Visma). Belgianul a parcurs dinstanța de 30,8 kilometri cu 21 de secunde mai repede decât Kasper Asgreen (Deceuninck Quick Step).
Pe poziția a 3-a s-a clasat Jonas Vingegaard (Jumbo Visma), care și-a consolidat astfel poziția secundă în calsamentul general, un rezultat excelent pentru tânărul danez de 24 de ani. Cu tricoul galben câștigat în proporție de 99.9%, Tadej Pogacar nu a forțat și s-a clasat abia pe locul 8 în runda de azi.
Pentru Van Aert, aceasta a fost a 2-a victorie în această ediție a Turului Franței și a 5-a în total, el având un succes de etapă în 2019 și două în 2020.
Turul Franței
2021 în sport | Destinul ireal al lui Cavendish! De la gândul retragerii la a scrie istorie în TDF
31/12/2021 LA 14:02

Tadej Pogacar, câștigător al Turului Franței pentru al 2-lea an la rând

Doar o nenorocire în ultima etapă i-ar mai putea lua tricoul galben de pe umeri lui Tadej Pogacar. Slovenul a fost cu o clasă peste rivalii săi pe toată durata Turului Franței și va fi mâine pe podiumul de la Paris, sărbătorind a 2-a victorie consecutivă la general în cea mai importantă competiție ciclistă din lume.
Pogacar nu a câștigat doar tricoul galben, ci și pe cel alb, destinat celui mai bine clasat tănăr din concurs, dar și pe cel alb cu buline roșii, destinat câștigătorului clasamentului cățărătorilor.
Ultima etapă din Turul Franței va fi una favorabilă sprinterilor și se va încheia în mod tradițional pe Champs Elysee. Miza va fi una specială pentru Mark Cavendish, care în cazul unui succes l-ar depăși pe marele Eddy Merckx la numărul de victorii în Turul Franței, cei doi fiind în acest moment la egalitate, cu câte 34 de etape câștigate.
Turul Franței
Wout Van Aert încheie en-fanfare Turul Franței, cu o victorie superbă pe Champs-Elysees
18/07/2021 LA 17:33
Turul Franței
Turul Franței, cucerit de sloveni! Matej Mohoric a câștigat categoric, din evadare, etapa a 19-a
16/07/2021 LA 15:03