Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Geraint Thomas e aproape sigur de locul 3 în Turul Franței! Galezul, săgeți către cei de la Ineos

Nicu Savin

Actualizat 22/07/2022 la 12:18 GMT+3

Geraint Thomas a făcut un Tur al Franței peste așteptări și este 99% sigur că va termina pe podium. Într-un interviu acordat după etapa a 18-a, galezul a mărturisit că a crezut mereu într-un rezultat bun în Le Tour, deși nu a simțit că oamenii din echipă au avut încredere în el.

Geraint Thomas was dropped on stage 17 of the Tour de France

Credit imagine: Getty Images

Geraint Thomas a câștigat Turul Franței în 2018, dar de atunci rezultatele sale au lăsat de dorit. Anul trecut, galezul s-a chinuit să termine competiția, terminând pe locul 41 la general, iar statutul său în echipa celor de la Ineos era pus sub semnul întrebării.
În 2022, Thomas a început greoi și și-a intrat în formă chiar înainte de "Marea Buclă", când a câștigat generalul în Turul Elveției. Totuși, așteptările din partea sa erau reduse pentru Turul Franței, iar majoritatea specialiștilor considerau că va fi doar un locotenent pentru Adam Yates sau Daniel Martinez, oameni mai bine cotați pentru un rezultat bun la general.
Mentalitatea de învingător a lui Thomas a ieșit însă la iveală, iar acesta este foarte aproape de un rezultat notabil, locul 3 la general. În condițiile în care Vingegaard și Pogacar sunt din altă ligă, a fi pe podium în Turul Franței este o mare realizare, iar Thomas are peste 3 minute avans față de David Gaudu, locul 4 la general. Astfel, doar o nenorocire ar putea face ca galezul de 36 de ani să nu fie pe podium la Paris.
Citește și:

Geraint Thomas, nemulțumit că nu a avut parte de încredere din partea echipei

După etapa de ieri, Thomas a oferit un amplu interviu pentru Velo News, în care și-a manifestat oarecum frustrarea că nu s-a bucurat de sprijinul de care avea nevoie din partea echipei. "G" a menționat că a crezut mereu în forțele sale, dar ceilalți oameni din echipă nu au făcut-o.
"Am crezut mereu în mine. Nu mulți oameni au făcut-o, să fiu sincer. A fost un sfârșit de an 2021 foarte greu din mai multe motive, dar întotdeauna am crezut că mai am picioarele să realizez ceva important. Evident, cu acești doi coechipieri în fața mea (n.r. Adam Yates și Daniel Martinez), nu aș fi putut face multe în privința asta, dar a fost frumos să fiu cel mai bun din echipă", a spus Thomas.
Întrebat concret dacă a simțit că șefii echipei au avut încredere în el, Thomas a răspuns tranșant: "Nu cred. Cel puțin din negocierea contractului nu a reieșit asta. Totul este despre generația tânără acum. Evident că ei cred că pot fi încă bun și că pot încă să ajut echipa, dar Egan era liderul. El s-a accidentat și mai erau Dani Martinez și Adam Yates, însă eu am fost lider în Turul Elveției. Am avut un pic mai mult impuls și mi-am schimbat puțin antrenamentul anul acesta. Am un nou antrenor și asta mi-a dat o nouă viață. Am și o dietă puțin diferită, mănânc mai mult pe bicicletă. Anul trecut a fost greu, să fiu sincer. Dar odată ce sezonul s-a terminat, am vrut doar să ajung în cea mai bună formă posibilă. Asta mi-a dat ceva motivație. Dar nimeni nu a avut încredere în mine. Nu au făcut-o, au fost o mulțime de alți oameni, de asemenea (n.r. care s-au îndoit de potențialul său)... Poate din cauza vârstei mele sau a altor alte lucruri, dar asta este. Așa că e frumos că am mers bine și sunt acolo sus".
Geraint Thomas mai are contract cu Ineos și în sezonul viitor și rămâne de văzut ce obiective îi va trasa echipa, după prestația lăudabilă din acest an în Turul Franței. În mod normal, Egan Bernal va fi liderul echipei în Le Tour în 2023, asta dacă rutierul columbian va reveni la forma fizică de dinainte de gravul accident suferit în pre-sezon, când s-a izbit frontal de o mașină și a avut nevoie de mai multe intervenții chirurgicale.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo