Etapa a 18-a din Turul Franței a fost una în care toți ochii au fost ațintiți către lupta pentru tricoul galben, dintre Jonas Vingegaard și Tadej Pogacar. O evadare numeroasă s-a format cu greu, dar duelul pasionant dintre primii doi clasați la general a făcut ca atacanții zilei să nu aibă sorți de izbândă.
Pentru Pogacar era ultima șansă să rămână în cărți pentru câștigarea tricoului galben, iar slovenul a riscat enorm în runda de azi. Acesta a început atacurile pe a 2-a cățărare a zilei, Col de Spandelles, dar Vingegaard a răspuns de fiecare dată. Pogacar a încercat să forțeze și pe coborâre, capitol la care nu excelează, iar într-un viraj a pierdut controlul și a căzut.
Vingegaard a dat dovadă de un fair-play uriaș și l-a așteptat pe marele său rival, cei doi oferind unul dintre momentele memorabile ale Turului Franței în momentul în care și-au strâns mâna.
Turul Spaniei
Tadej Pogacar nu va merge în Vuelta! Slovenul și-a fixat alte două obiective în finalul sezonului
26/07/2022 LA 11:11

Vingegaard, lecție supremă de fair-play! Pogacar a căzut pe coborâre, însă danezul l-a așteptat

Jonas Vingegaard și-a mărit avansul față de Pogacar în clasamentul tricoului galben

Pogacar nu a suferit răni masive la acea căzătură, dar cu siguranță acel incident a contat în ceea ce a urmat. Pe ultima cățărare a zilei, campionul ultimelor două ediții nu a mai fost capabil să întreprindă niciun atac împotriva lui Vingegaard, care a dat recital pe final.
Wout Van Aert a fost în evadare, dar când grupul favoriților l-a ajuns s-a pus în slujba colegului său de la Jumbo Visma. Pe trena belgianului, Pogacar s-a rupt și soarta Turului Franței a fost pecetluită în proporție de 99%. După ce Pogacar a rămas în spate, Van Aert s-a dat la o parte și Vingegaard a "zburat" în ultimii 4 kilometri de pe Hautacam, ultima mare cățărare importantă a "Marii Bucle".
Danezul a obținut astfel a doua victorie de etapă la această ediție și numai o nenorocire l-ar putea face să piardă tricoul galben. Pe lângă faptul că și-a consolidat poziția de lider la general, Vingegaard a devenit lider și în clasamentul cățărătorilor. Astfel, Jumbo Visma deține momentan 3 tricouri distinctive, deoarece Wout Van Aert îl poartă pe cel verde și trebuie doar să rămână în competiție pentru a-l duce până la Paris.
Pogacar a terminat pe locul doi, la un minut și 4 secunde de învingător, ceea ce înseamnă că ecartul dintre cei doi este acum de3 minute și 26 secunde în favoarea danezului. Podiumul etapei a fost completat de Wout Van Aert.
Mâine este o etapă ușoară, care are pe traseu numai două cățărări, ambele de categoria a 4-a, astfel că Vingegaard își poate păstra cu ușurință poziția de lider la general. Sâmbătă va fi un contratimp de 40 de kilometri, dar numai printr-o minunte Pogacar îi poate lua peste 3 minute lui Vingegaard, chiar dacă este un rutier superior la proba contra cronometru.
https://i.eurosport.com/2022/06/22/3397060.jpg
Turul Franței
Eddy Merckx știe de ce Pogacar a pierdut Turul Franței! Care a fost marea eroare a slovenului
24/07/2022 LA 13:57
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54