Turul Franței 2022 se apropie cu pași repezi, iar echipele au deja planurile făcute în privița obiectivelor pe care le au de atins. Pe lângă lupta pentru tricoul galben, care va fi cel mai probabil o afacere între Pogacar și Roglic, un mare punct de atracție va fi bătălia pentru tricoul verde.
În aceasta nu se vor implica însă cei mai buni rutieri de la Alpecin Fenix, Mathieu Van Der Poel și Jasper Philipsen. Cel puțin asta au adeclarat cei doi, care au menționat că victoriile de etapă vor fi principalele ținte pentru ei.
Citește și:
Turul Italiei
Dries de Bondt a câștigat etapa a 18-a din Giro, fiind cel mai puternic la sprintul dintre evadați
26/05/2022 LA 15:55

Van Der Poel și Philipsen nu se gândesc la tricoul verde în Turul Franței

Van Der Poel a subliniat că este o încărcătură prea mare să lupți 3 săptămâni pentru tricoul verde și de aceea își va alege câteva etape care i se potrivesc, pentru a încerca să le câștige.
"Trei săptămâni de luptă pentru acel tricou verde reprezintă o încărcătură mentală grea. De asemenea, îți ia o parte din libertate. Prin urmare, nu mă voi amesteca în acea bătălie în Turul Franței și vreau să mă concentrez pe deplin pe victoriile de etapă.", a spus Van Der Poel într-un interviu pentru olandezii de la wielerflits.nl.
Sprinterul principal al celor de la Alpecin va fi Jasper Philipsen, dar nici acesta nu se gândește la tricoul verde. Belgianul a fost al 4-lea în clasamentul pe puncte de anul trecut și este conștient că sunt rutieri care pot aduna puncte dintr-un număr mai mare de etape, astfel că ar avea șanse mici de izbândă.
"Cred că vom merge amândoi pentru victorii de etapă (n.r. el și Van Der Poel). Acesta este obiectivul principal al echipei și apoi vom vedea cum evoluează lucrurile. Dar primele noastre priorități sunt victoriile de etapă. Asta este în mintea mea.Desigur, dacă câștigi etape, iei o mulțime de puncte și intri automat în lupta pentru tricoul verde. Dar mai întâi merg pentru a câștiga o etapă.", a adăugat Philipsen.
Wout Van Aert a câștigat tricoul verde anul trecut și belgianul de la Jumbo Visma este mare favorit și în acest an, chiar dacă principalul obiectiv al echipei olandeze este să-l susțină pe Roglic în lupta pentru clasamentul general.
Turul Franței 2022 va avea loc în perioada 1-24 iulie și va fi transmis în direct și în exclusivitate pe Eurosport și Eurosport Player.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22
Paris - Roubaix
Dylan Van Baarle a câștigat Paris - Roubaix 2022 | Olandezul, victoria carierei, după o cursă nebună
17/04/2022 LA 15:00