Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Alberto Contador, convins că Mark Cavendish poate scrie istorie în Turul Franței 2023

Nicu Savin

Publicat 24/06/2023 la 19:46 GMT+3

Mark Cavendhish va fi față în față cu istoria în Turul Franței 2023. Britanicul are nevoie de o singură victorie pentru a deveni rutierul cu cele mai multe succese din "Mrea Buclă", iar Alberto Contador este convins că o poate obține. Expertul Eurosport i-a dat câteva sfaturi prețioase ciclistului de la Astana, spunând că trebuie să se concentreze exclusiv pe el și să nu se gândească la adversari.

Finalul ultimei etape din Giro 2023, câștigată de Mark Cavendish

A mai rămas mai puțin de o săptămână până la startul Turului Franței, iar bătălia se anunță spectaculoasă pe toate fronturile. Chiar dacă toți ochii vor fi ațintiți spre lupta pentru tricoul galben între Tadej Pogacar și Jonas Vingegaard, campionul en-titre, etapele de sprint vor produce cu siguranță un suspans maxim.
Cei mai rapizi oameni din lume vor fi la start, iar printre ei se numără și Mark Cavendish, care poate intra definitiv în istoria "Marii Bucle". În acest moment, britanicul are 34 de victorii în competiția supremă din ciclismul mondial, fiind la egalitate cu legendarul Eddy Mercks, și va încerca să obțină succesul care să-l plaseze solitar pe prima poziție în ierarhia all-time.
Cavendish a obținut 4 victorii de etapă la ediția din 2021, dar Patrick Lefevere nu l-a inclus în echipa celor de la Quick Step anul trecut. Cavendish a plecat de la formația belgiană și a semnat cu Astana, echipă care se va pune total în slujba sa în Le Tour, încercând să-l ajute să câștige măcar o etapă.

Mark Cavendish poate obține un succes istoric în Turul Franței, crede Alberto Contador

Rutierul de 38 de ani a câștigat ultima etapă din Giro 2023 și parcă tot plutonul s-a bucurat de triumful său. În Turul Franței nimeni nu va fi dispus să-i faciliteze drumul spre victorie, dar Alberto Contador crede că Mark are capacitatea de a câștiga o etapă de sprint. Expertul Eurosport e de părere că încrederea britanicului e la cote înalte după succesul din Giro și l-a sfătuit pe acesta să se concentreze doar pe ce are el de făcut, fără să se gândească la adversari.
"Cred că dacă Mark Cavendish este la startul Turului Franței, moralul său va fi la cote maxime după ce a câștigat o etapă pe Giro. Susținut cu o echipă care este expertă în pregătirea sprinturilor, sunt sigur că Mark Cavendish face tot ce poate pentru a începe Turul Franței în cel mai bun mod posibil.Cred că poate s-o facă (n.r. să obțină victoria cu numărul 35).
În locul lui m-aș concentra 100% pe mine în timpul pregătirii. Pentru că dacă vrei să apari ca cea mai bună versiune a ta, trebuie să suferi.Te vei gândi și la adversari când vei suferi. De ce? Pentru că știi că există o persoană care te va testa cu adevărat. În cazul meu, mă gândeam la Andy Schleck și Chris Froomeîn timpul antrenamentului. Dar trebuie să te concentrezi mereu asupra ta pentru a ajunge la linia de start în cea mai bună formă posibilă.", a spus Contador pentru Eurosport.
Marc Cavendish a obținut prima victorie de etapă în Turul Franței în 2008. Britanicul a câștigat minim o rundă în 9 ediții diferite și în două rânduri a câștigat și tricoul verde. Cavendish are în palmares și 17 succese de etapă în Giro și 3 în Vuelta, fiind pe locul 3 în ierarhia all-time (54 de victorii în marile tururi), după Eddy Mercks (64) și Mario Cippolini (57).
Turul Franţei se desfăşoară în perioada 1 - 23 iulie şi va fi în direct pe Eurosport şi în aplicaţia Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo