Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Jordi Meus a câștigat ultima etapă din Turul Franței! Vingegaard, al doilea tricou galben consecutiv

Nicu Savin

Publicat 23/07/2023 la 20:42 GMT+3

Turul Franței 2023 a ajuns la final! Jordi Meus a câștigat ultima etapă, devansându-i pe la sprintul de pe Champs Elysees pe Philipsen și Groenewegen. Vingegaard a dus cu bine la capăt 3 săptămâni de vis și a devenit al 13-lea rutier din istorie care își apără tricoul galben după ce l-a cucerit pentru prima dată. Tadej Pogacar s-a mulțumit cu locul secund la general și cu două victorii de etapă.

Vingegaard, Pogacar, Ciccone și Philipsen au câștigat cele 4 tricouri dinstinctive în Turul Franței

Turul Franței 2023 s-a terminat astăzi, odată cu etapa de gală de la Paris. Atmosfera a fost tipică pentru o ultimă rundă dintr-un mare tur, câștigătorii primind ovații de la public și felicitări de la rivali. Lucrurile au devenit serioase pe măsură ce s-a apropiat finalul, deoarece o victorie pe Champs Elysees rămâne mereu un obiectiv pentru orice sprinter.
picture

Jumbo Visma a desfăcut șampania în cinstea victoriei lui Vingegaard! Van Aert nu a fost uitat

Tadej Pogacar a încercat să ia cura pe cont propriu când mai erau aproximativ 50 de kilometri, dar atacurile sale nu au avut succes. Echipele sprinterilor nu au lăsat nimic la voia întâmplării și câștigătorul s-a decis pe Champs Elysees
Alpecin Fenix părea că a făcut din nou o treabă excelentă și l-a pus într-o poziție ideală pe Philipsen pentru a câștiga, dar belgianul nu a mai finalizat ca altădată. Jordi Meeus (Bora) a produs o surpriză uriașă, venind aproape de nicăieri și trecând primul linia de sosire, cu un vârf de roată în fața lui Philipsen. Podiumul zilei a fost completat de Dylan Groenewegen (Jayko).
Chiar dacă azi a pierdut, cele 4 succese de etapă și alte clasări în top 5 i-au asigurat lui Philipsen și câștigarea tricoului verde pentru prima dată în carieră.

Jonas Vingegaard a câștigat tricoul galben în Turul Franței 2023

Clasamentul general a fost câștigat de Jonas Vingegaard. Competiția a fost plină de suspans timp de două săptămâni, dar totul s-a jucat în primele două runde din ultima săptămână. Mai întâi, Jonas Vingegaard a făcut un contratimp monstruos și i-a luat un minut și 38 de secunde lui Tadej Pogacar. A doua zi, slovenul a capotat pe Col de la Loze și Vingegaard i-a dat lovitura de grație, asigurându-și practic încă de atunci câștigarea celui de-al doilea tricou gaben consecutiv.
Astfel, danezul a devenit al 12-lea om din istorie care reușește să-și apere primul tricou galben câștigat în Le Tour. Predecesorii săi au fost Maurice Garin, Lucien Petit-Breton, Philippe Thys, Ottavio Bottecchia, Nicolas Frantz, Louison Bobet, Eddy Merckx, Bernard Hinault, Laurent Fignon, Miguel Indurain și Tadej Pogacar.
Pogacar trebuie să se mulțumeacă din nou cu locul doi și tricoul alb, cel de lider în ierarhia tinerilor. Evident, pentru sloven acest rezultat este un eșec, chiar dacă cele două etape câștigate îi mai alină puțin din suferință. În orice caz, rutierul de la UAE are multe de învățat din această înfrângere și cu siguranță își va dori ca la anul să revină mai puternic. Poate că nu va mai da maxim în clasicele din primăvară și va alege și el să-și concentreze pregătirea exclusiv pe Turul Franței, tactică ce a funcționat de minune în cazul lui Vingegaard în acest an.
Clasamentul cățărătorilor a fost câștigat de Giulio Ciccone (Lidl Trek), care l-a devansat cu 13 puncte pe Felix Gall (AG2R).
Așadar, Turul Franței a ajuns la final, dar ciclismul continuă. Astăzi a început ediția feminină a Marii Bucle, care se va disputa pe parcursul a 8 etape, fără nicio zi de pauză. Între timp, atenția lumii ciclismului se va îndreapta către Campionatele Mondiale de la Glasgow, care se vor desfășura în perioada 3-13 august și vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo