După ce Turul Franţei a fost un fiasco pentru formaţia britanică, se spera ca Ineos să revină în forţă în Giro. Premisele erau favorabile, având în vedere că traseul programează trei etape de contra-timp, dar "G" a fost din nou ghinionist.
După ce a mers foarte bine în proba contra-cronometru de sâmbătă, liderul Ineos punând 26 de secunde faţă de Simon Yates şi cel puţin un minut faţă de orice rival din clasamentul general, ieri a avut parte de o zi teribilă.
Mai întâi, "G" a căzut în zona neutră, după ce a luat pe roată un bidon. Startul cursei a fost amânat pentru 15 minute, astfel încât galezul să primească îngrijiri medicale, dar ghinioanele nu s-au oprit acolo. Potrivit Rai, Geraint Thomas a mai căzut o dată, astfel că înainte de căţărarea finală, de pe Etna, a fost distanţat de pluton.
Turul Italiei
Un Giro pentru căţărătorii puri. Cei mai puţini kilometri de contratimp din ultimii 60 de ani
12/11/2021 LA 11:55
Cu ajutorul lui Ganna, Rohan Dennis şi Puccio, Thomas a reuşit să termine cursa, dar orice speranţă pentru tricoul roz a fost năruită: a sosit la 11 minute de Nibali, Fuglsang sau Majka.
Aseară, medicii l-au îngrijit, iar în această dimineaţă "G" a efectuat un RMN care a relevat faptul că a suferit o fractură în zona inferioară a pelvisului. Ca atare, Ineos a decis să îl retragă din Turul Italiei.
"Ca măsură de precauţie, am decis ca Thomas să nu pornească azi, în etapa a 4-a din Giro. Riscurile erau prea mari, mica fractură putea să se agraveze", a explicat Phil Riley, medicul lui Ineos, în această dimineaţă.

Ineos, all-in în Vuelta

În acest context, pentru a mai salva într-o oarecare măsură sezonul, Ineos va încerca să obţină ceva notabil în Vuelta.
Froome trebuia să fie liderul în Turul Spaniei, dar forma lui e în continuare una foarte slabă, astfel că foarte probabil echipa va miza pe Bernal. Recuperat după problemele care l-au făcut să abandoneze în Le Tour, columbianul se anunţă principalul rival al lui Roglic, la tricoul roşu. Asta dacă nu cumva UAE va decide să îl trimită pe Pogacar, câştigătorul Turului Franţei nefiind în acest moment pe lista de start. O variantă pentru Ineos ar fi să îl ducă şi pe Geraint Thomas în Vuelta, care va debuta peste fix două săptămâni, dar multe vor depinde de modul în care se recuperează. Carapaz, câştigătorul Giro 2019, ar trebui să fie şi el la startul Turului Spaniei, astfel că Ineos anunţă să aibă o echipă pe măsura celor de la Jumbo Visma.
În ceea ce priveşte Giro, Ineos va miza pe Tao Geoghegan Hart la general, dar acesta nu poate spera la mai mult de un top 10. În schimb, Ganna şi Rohan Dennis vor avea mână liberă în cele două contratimpuri, iar Castroviejo (impecabil ieri, pe Etna) poate câştiga etape din evadare.
Turul Franței
Ben O'Connor, victorie fabuloasă în Turul Franței. A urcat pe 2 la general, cu o prestație uluitoare
04/07/2021 LA 15:51
Turul Franței
Pogacar şi restul lumii! Slovenul, tricou galben în Turul Franţei, la o distanţă incredibilă
03/07/2021 LA 15:32