Câțiva dintre marii favoriți ai Giro 2022 au fost extrem de ghinioniști. Simon Yates a venit într-o formă de vis, însă o căzătură pe Etna l-a scos din lupta la general, iar azi britanicul (care a câștigat totuși 2 etape) a fost forțat să abandoneze, din cauza durerilor. Romain Bardet, poate la cel mai bun mare tur al său, de la podiumurile din Turul Franței, a fost și el forțat să spună "pas", după probleme cu stomacul.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375508.jpg
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG
Turul Italiei
"Mikel Landa, descătușat!". Spaniolul amenință că va ataca tricoul roz, în Giro. Ce șanse are
27/05/2022 LA 09:24
Azi, o altă veste cruntă a venit pentru iubitorii de ciclism: Joao Almeida, locul 4 la general, a fost depistat pozitiv la testele de COVID-19 și, evident, nu a mai luat startul în etapa de azi.
Lusitanul nu s-a simțit bine în ultimele două etape de munte și a dat distanță față de trioul Carapaz, Hindley, Landa, dar nimeni nu s-a gândit că randamentul mai slab a venit în contextul COVID-19. Cu un contratimp superior lui Landa, Almeida visa să prindă podiumul, la Verona, în ultima etapă, dar nu va mai fi cazul, din păcate pentru el.

Podiumul din Giro 2022, ca și stabilit

Pentru rutierul UAE, Giro este cursa sa de suflet. În 2020, aici și-a făcut pentru prima oară apariția într-un mare tur și a obținut un rezultat uriaș: locul 4 la general. Anul trecut, a confirmat că este un rutier de general de mare viitor, clasându-se pe 6 în Turul Italiei. Acum, însă, din păcate, ciclistul de 23 de ani nu va putea să mai lupte până la final pentru glorie.
În contextul abandonului lui Almeida, podiumul în Giro pare bătut în cuie, în cazul în care nu apar evenimente nedorite (căzături sau alte probleme de sănătate). Landa nu are cum să rateze, în mod normal, locul 3, în timp ce lupta pentru victoria finală va fi una pe muchie de cuțit, între Richard Carapaz și Jai Hindley. Cei doi sunt separați de doar 3 secunde, după 17 etape și, dacă australianul nu va câștiga în raport cu rutierul Ineos în ultimele două etape de munte, câștigătorul va fi Carapaz. Pentru că rutierul Ineos are un contratimp mult mai bun și e de așteptat să câștige secunde prețioase în raport cu rivalul, la Verona.
Turul Italiei
Simon Yates s-a retras din Giro. Căzătura de pe Etna, mult mai serioasă decât se credea
26/05/2022 LA 10:16
Turul Italiei
Verdictul medicilor privind problema la ochi a lui Girmay, care a fost forţat să abandoneze Giro
25/05/2022 LA 11:37