Mereu printre favoriții în marile tururi, Landa a fost unul dintre cei mai ghinioniști oameni de general. La Movistar a împărțit șefia cu Valverde și Quintana, la Sky a avut un ghinion enorm din cauza căzăturilor, astfel că singurul său podium într-un mare tur a venit tocmai în 2015, pe vremea când evolua pentru Astana.
https://i.eurosport.com/2022/05/19/3375506.jpg
Turul Italiei
Joao Almeida, OUT din Giro 2022, după ce a fost găsit pozitiv la COVID-19
26/05/2022 LA 11:12
Toate emoțiile din Giro de pe Eurosport și Eurosport Player vă sunt oferite de LG
Ibericul are 3 clasări pe locul 4 (3 dintre ele în Le Tour), astfel că a fost extrem de prudent în Turul Italiei din acest an. Acum, însă, vom asista la un "Landa descătușat", odată cu retragerea lui Almedia.

Landa: "Acest Giro nu e jucat!"

Liderul de la UAE era pe 4 la general și avea un contratimp fantastic, astfel că Landa nu își permitea să riște să se expună. Dar Almeida a dat un test pozitiv la COVID-19, astfel că acum locul 3 reprezintă o garanție pentru liderul lui Bahrain. În aceste condiții, Landa își va putea permite să își asume riscuri și va ataca, în speranța că într-una din cele două runde de munte Carapaz și Hindley vor avea o zi proastă. E puțin probabil ca spaniolul să aibă șanse reale la tricoul roz, având în vedere cum au arătat etapele de munte până acum, dar Landa promite să fie ofensiv.
"Retragerea lui Almeida este importantă pentru mine, pentru că acum am locul trei asigurat și nu îmi va fi teamă să atac. Vom vedea ce se poate face", a spus Landa, citat de sport.es, pentru ca apoi, întrebat dacă ia în calcul să fie ofensiv încă de vineri sau va aștepta etapa regină de sâmbătă, să spună: "Vineri va fi o cățărare de categoria întâi și, chiar dacă e departe de sosire, poate fi o oportunitate. Dacă voi avea ocazia, voi fi ofensiv. Acest Giro nu e jucat".
Mikel Landa este pe 3 la general, la 1 minut și 5 secunde față de Carapaz, tricoul roz. Locul 4, Vincenzo Nibali, are 5 minute și 48 de secunde întârziere față de liderul Ineos.
Landa dispune de o formație extrem de valoroasă, cu Pello Bilbao - locul 5 la general - principal locotenent. Santiago Buitrago, câștigător de etapă și locul 12 la general, poate fi de asemenea extrem de util pentru liderul lui Bahrain, columbianul fiind capabil să ducă o trenă furibundă pe cățărări, care să îi izoleze pe Carapaz și Hindley de colegii lor. Din echipa lui Landa mai face parte și Wout Poels, și el un cățărător redutabil, mai ales pe ascensiunile explozive.
Turul Italiei
Simon Yates s-a retras din Giro. Căzătura de pe Etna, mult mai serioasă decât se credea
26/05/2022 LA 10:16
Turul Italiei
Verdictul medicilor privind problema la ochi a lui Girmay, care a fost forţat să abandoneze Giro
25/05/2022 LA 11:37