A doua etapă din Vuelta dedicată sprinterilor a avut o desfășurare conform predicțiilor specialiștilor. O evadare din numai 3 oameni s-a format imediat după startul real, dar în niciun moment atacanții zilei nu avut vreo șansă certă la victorie.
Carlos Canal și Angle Madrazo (Burgos-BH) și Joan Bou (Euskatel Euskadi) au avut un avans de maxim 4 minute pe parcursul rundei, dar echipele sprinterilor și cei de la Intermarche, care aveau de apărat tricoul roșu deținut de Rein Taaramae, au fost permanent în control.
Primul moment interesant al cursei a avut loc la sprintul intermediar, situat cu aproximativ 60 de kilometri înainte de finish. Cei 3 oameni din evadare au luat grosul punctelor puse în joc, dar Jasper Philipsen a trecut al 5-lea, adjudecându-și 10 puncte și distanțându-se de Fabio Jakobsen și Alex Aranburu în clasamentul pe puncte.
Turul Italiei
Giro 2022 | Sprinterii vor duce o bătălie aprigă pentru tricoul cyclame! Cine sunt favoriții
05/05/2022 LA 15:22

Vuelta 2021 | Fabio Jakobsen s-a impus la sprint în etapa a 4-a

Ulterior, plutonul a recuperat treptat din ecartul față de cei 3 rutieri din față și i-au ajuns în momentul ideal, când mai erau de parcurs aproximativ 15 kilometri. Când toată lumea se pregătea de sprint, Rein Taaramae a fost implicat într-o căzătură, dar cum mai erau doar 2 kilometri până la finish acesta va purta tricoul roșu în continuare.
Sprintul final a fost într-o ușoară urcare, dar acest lucru nu i-a împiedicat pe cei mai rapizi oameni din pluton să se bată pentru victorie. Arnaud Demare (Groupama FDJ) a fost foarte bine condus de coechipieri, dar Fabio Jakobsen (Deceuninck Quick Step) s-a dovedit a fi cel mai puternic, câștigând destul de clar în fața francezului. Pe poziția a 3-a a venit Magnus Cort (Education First Nippo).
Așadar, Fabio Jakobsen simte din nou gustul unei victorii într-un mare tur după o pauză de 2 ani, după ce câștigase 2 etape în Vuelta 2019. Succesul olandezului este cu atât mai impresionant, cu cât în urmă cu un an suferea o cumplită accidentare în Turul Poloniei, care i-a pus viața în pericol.
Victoria de azi i-a adus lui Jakobsen 50 de puncte, el preluând astfel tricoul verde de la Jasper Philipsen, care a terminat abia pe locul 9. În clasamentul general nu au avut loc modificări la vârf, toți pretendenții la tricoul roșu ajungând în siguranță la final.
Etapa a 5-a va fi una ceva mai lungă, traseul dintre Tarancon și Albacete măsurând 184,4 kilometri. Sprinterii vor avea din nou șansa victoriei, întrucât nu vor avea de înfruntat nicio dificultate majoră.

Vuelta 2021 | Profilul etapei a 5-a

Ciclism
Veste uriașă: echipa lui Edi Grosu a primit wildcard pentru Giro 2022
28/02/2022 LA 12:55
Ciclism
Julian Alaphilippe, campion mondial și în 2021! Francezul și-a surclasat rivalii, în Flandra
26/09/2021 LA 14:46