Încă de la începutul etapei de astăzi s-a format o evadare, din care au făcut parte din 3 rutieri, toți spanioli: Diego Rubio (Burgos-BH), Sergio Martin (Caja Rural-Seguros RGA) și Xabier Mikel Azparren (Euskaltel-Euskadi).
Avansul evadaților a crescut relativ repede la 4 minute, dar apoi Deceuninck și Groupama FDJ au trecut la trenă și cursa s-a stabilizat. Atacanții zilei nu au putut să mărească ecartul, care a scăzut treptat, iar cu aproximativ 60 de kilometri înainte de final aceștia mai aveau doar 30 de secunde avans.
Echipele din fruntea plutonului au scăzut apoi ritmul, pentru că dacă cei 3 fugari ar fi fost ajunși atât de repede, exista riscul unor noi atacuri și implicit echipele sprinterilor ar fi avut de depus o muncă suplimentară. Astfel, avansul grupului de 3 rutieri a crescut din nou la 2 minute, dar în niciun moment nu s-a pus problema ca evadarea să aibă succes.
Turul Spaniei
Primoz Roglic a încheiat en-fanfare Vuelta 2021! Slovenul s-a impus la contratimpul din ultima etapă
05/09/2021 LA 18:30
Când mai erau ceva mai mult de 30 de kilometri de parcurs, avansul evadaților era din nou minin, iar Diego Rubio a plecat de unul singur din grupul fruntaș în speranța unei voctorii istorice. Cu aproximativ 20 de kilometri înainte de finish Rubio a fost ajuns și toată lumea se pregătea de un sprint masiv.

Vuelta 2021 | Jasper Philipsen, victorie la sprint în etapa a 2-a

Cu aproximativ 4 kilometri înainte de linia de sosire a avut loc o căzătură în pluton, iar Bora a avut cel mai mult de suferit, având doi rutieri implicați.
Deceuninck și Alpecin Fenix au controlat finalul, iar Fabio Jakobsen a sprintat primul, dar Jasper Philipsen a venit din urmă pe cealaltă parte a șoselei și a câștigat cu un vârf de roată avans.

Finalul etapei a 2-a din Vuelta, câștigată la sprint de JAsper Philipsen

Aceasta a fost a 2-a victorie a belgianului în Vuelta, după ce câștigase o etapă și la ediția de anul trecut. Totodată, victoria de azi este o revanșă a lui Philipsen după Turul Franței, unde a terminat de 3 ori pe locul secund. Podiumul etapei a fost completat de Fabio Jakobsen și Michael Matthews (Bike Exchange).
Clasament etapă
În clasamentul general nu au avut loc schimbări semnificative. Învingător în contratimpul de ieri, Primoz Roglic rămâne lider, chiar dacă avansul său față de Alex Aranburu este de numai o secudă, rutierul de Astana recuperând din ecartul față de sloven datorită secundelor de bonificație luate la sprintul intermediar.
Etapa a 3-a este cea mai lungă din această ediție a Turului Spaniei și singura în care rutierii vor avea de parcurs peste 200 de kilometri. Runda se va încheia pe Picon Blanco, o cățărare de 7,5 kilometri, cu o pantă medie de 9,1 %. Obosiți de traseu atât de lung și de căldura sufocantă (se anunță până la 40 de grade Celsius în unele zone prin care se va trece), rutierii vor suferi enorm pe această ascensiune și cei care vor fi mai puternici vor putea crea ecarturi semnifiative față de oponenți în clasamentul general.

Vuelta 2021 | Profilul etapei a 3-a, care se va termina pe cățărarea Picon Blanco

Turul Spaniei
Rezumatul etapei a 8-a din Turul Spaniei
21/08/2021 LA 17:04
Ciclism
Uluitorul Fabio Jakobsen! O nouă victorie pentru olandezul de 24 de ani, în Vuelta
21/08/2021 LA 15:45