Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Mads Pedersen, victorie clară în etapa a 13-a din Vuelta! Danezul și-a surclasat rivalii la sprint

Nicu Savin

Publicat 02/09/2022 la 18:34 GMT+3

Mads Pedersen nu a avut rival la sprintul în ușoară urcare din etapa a 13-a din Vuelta. Danezul i-a învins clar pe Bryan Coquard și Pascal Ackermann, majorându-și avansul în clasamentul pe puncte.

Mads Pedersen (Trek-Segafredo), vainqueur de la 13e étape de la Vuelta 2022

Credit imagine: Getty Images

Traseul etapei a 13-a din Vuelta era unul favorabil sprinterilor, astfel că echipele acestora au fost în gardă pe tot parcursul zilei. O evadare din 3 oameni a animat cursa, dar Julius Van Den Berg (Education First), Ander Okamika (Burgos) și Joan Bou (Euskatel) nu au avut în niciun moment un avans care să le dea speranțe la victorie.
Atacanții zilei au fost prinși de pluton la momentul oportun, când mai erau aproximativ 10 kilometri până la linia de finish, iar apoi au început pregătirile pentru sprint. Cum finalul a fost într-o ușoară urcare, oamenii mai puternici dintre sprinteri au avut prima șansă, iar previziunile specialiștilor s-au adeverit.

Mads Pedersen, demonstrație de forță în etapa a 13-a din Vuelta

Pascal Ackermann (UAE) a declanșat primul sprintul, dar nu l-a putut duce până la final. Mads Pedersen (Trek Seagfredo) a venit din spate și a câștigat detașat, având chiar timp să sărbătorească dinainte. Ackermann a terminat abia pe locul 3, fiind depășit și de Bryan Coquard (Cofidis).
Astfel, după 3 locuri doi la începutul competiției, Pedersen obține victoria mult dorită în această ediție din Vuelta. Este al doilea succes de etapă într-un mare tur din cariera danezului, după ce a câștigat o rundă și în Turul Franței, tot în acest an. Victoria de azi i-a mai adus 50 de puncte în clasamentul tricoului verde, unde este lider detașat.
În ceea ce privește oamenii de general, aceștia au ajuns cu bine la finish. De notat că Juan Ayuso (UAE), locul 5 la general, a ieșit pozitiv la un test Covid, dar a rămas în competiție, deoarece se simte bine și riscul de a infecta alți rutieri este redus.
Urmează două etape care vor putea schimba ierarhia generală, ambele având finish în cățărare. Prima dintre ele, va măsura 160 de kilometri, iar pe traseu apare o ascensiune de categoria a 3-a, Puerto de Siete Pirillas (9,8 km / 3,5 %), înainte de finalul de pe Los Villares, o cățărare de categoria a 2-a, lungă de 10,1 kilometri, cu o pantă medie de 5,5%. Rămâne de văzut dacă oamenii de general vor da totul în runda de sâmbătă sau vor aștepta până duminică, atunci când finish-ul va fi pe Sierra Nevada, o cățărare mult mai dificilă, care măsoară 20 de kilometri și are o pantă medie de 7,8%.
La Vuelta 2022 - Stage 14 route profile
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo