Sonny Colbrelli a avut nevoie de îngrijiri medicale de urgență la finalul primei zile a turului Cataloniei. Ciclistul care terminase pe locul 2 în sprint, s-a prăbușit după ce a trecut linia de sosire și a cerut intevenția medicilor.
Potrivit CyclingNews, doctorii i-au dat primul ajutor și au folosit un defibrilator pentru a-i verifica ritmul cardiac. Italianul a fost înconjurat de paravane pentru păstrarea intimității în timp ce 4 ambulanțe au ajuns la fața locului.
Ciclism
Sonny Colbrelli a fost operat! Ciclistului italian i s-a implantat un defibrilator
02/04/2022 LA 16:43
Colbrelli a fost ulterior transportat cu ambulanța la spital, la aproximativ 45 de minute de la încheierea cursei, fiind conștient. Cei din echipa sa, Bahrain Victorious, au emis un comunicat de presă despre starea ciclistului.
Citește și:
"În urma sprintului din prima etapă a Volta Catalunya, Sonny Colbrelli a căzut inconștient. Colbrelli a beneficiat de asistență medicală, iar starea sa era stabilă în momentul în care a fost dus cu o ambulanță la Spitalul Universitar din Girona pentru a face investigații suplimentare.
Echipa Bahrain Victorious dorește să le mulțumească organizatorilor și echipelor medicale pentru sprijin și asistență! Vor urma și alte actualizări", au precizat oficialii echipei lui Colbrelli.
Sonny Colbrelli a avut un an 2021 de vis, încoronându-se campion al Italiei, campion european și câștigând clasica Paris - Robaix în noiembrie.
Startul acestui an nu a fost cel mai bun pentru rutierul italian. După ce fost al doilea în Omloop Het, Colbrelli a terminat pe 57 în Kuurne - Bruxelles - Kuurne.
Ulterior a mers în Paris - Nice, dar a fost nevoit să abandoneze după prima etapă din cauza unei bronșite, care apoi l-a împiedicat să participe și în Milano - Sanremo.
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Milano - Sanremo
Absențe de marcă în Milano - Sanremo! Julian Alaphilippe și Sonny Colbrelli au declarat forfait
16/03/2022 LA 12:18