Ciclistului italian Sonny Colbrelli i s-a implantat un defibrilator, el fiind victima unui stop cardio-respirator luna trecută, în timpul Turului Cataloniei, a anunțat sâmbătă echipa sa, Bahrain-Victorious.
''Pe baza rezultatelor examinării sale clinice, în acord cu personalul medical al echipei sale, lui Sonny Colbrelli i s-a montat un defibrilator subcutanat (DSC)", a informat Bahrain-Victorious într-un comunicat.
Campion european en-titre, câștigător al ultimei curse Paris-Roubaix, italianul și-a pierdut cunoștința după terminarea primei etape a Turului Cataloniei, pe 21 martie.
Volta a Catalunya
Sonny Colbrelli, inconștient după prima etapă din Turul Cataloniei! A avut nevoie de medici
21/03/2022 LA 18:46
Resuscitat de urgență, el a fost mai întâi transportat la Spitalul Universitar din Gerona (Spania), înainte de a fi repatriat pe 26 martie și internat la Clinica de Cardiologie a Universității din Padova.
Citește și:
"La Padova, ciclistul a fost supus unui examen clinic, genetic și imagistic complet pentru a identifica cauza aritmiei care a dus la stopul său cardiac și pentru a determina cel mai potrivit tratament", a declarat profesorul Domenico Corrado, care a coordonat procedeul.
"Decizia de a-i implanta acest dispozitiv de salvare a fost luată în consultare cu Colbrelli, care a primit un DSC. Acest dispozitiv face posibilă corectarea ritmului cardiac dacă este necesar în cazuri extreme", adaugă el în comunicatul de presă.
Sursa: AGERPRES
Ciclism
Caleb Ewan ratează Milano-Sanremo. Luptă în doi pentru victoria finală în prima clasică monument
18/03/2022 LA 12:47
Milano - Sanremo
Absențe de marcă în Milano - Sanremo! Julian Alaphilippe și Sonny Colbrelli au declarat forfait
16/03/2022 LA 12:18