Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Van der Poel, arestat pentru un incident la hotel, chiar înainte de cursa de șosea de la Mondiale

Ion Alexandru

Publicat 25/09/2022 la 09:10 GMT+3

Mathieu van der Poel a abandonat în cursa de șosea masculină de la Cupa Mondială Wollongong din 2022, la câteva ore după ce a fost arestat de poliție pentru un incident la hotelul său. Potrivit portalului 'Sporza', în noaptea dinaintea cursei, mai mulți copii au sunat la camera olandezului, unul dintre marii favoriți la câștigarea cursei, iar răspunsul a fost dur.

Van der Poel durante la ricognizione del percorso di Wollongong - Mondiali 2022

Credit imagine: Getty Images

Mathieu van der Poel a abandonat în cursa de șosea de la Campionatele Mondiale din 2022. Olandezul a fost extrem de obosit, după ce la startul probei a apărut vestea că rutierul a fost arestat cu o seară înainte de cursă.
"M-am întors în camera mea în jurul orei 4 dimineața. Este o mizerie, dar nu mai pot schimba nimic", a spus ciclistul.
Van der Poel, care era unul dintre favoriții să câștige cursa, a fost arestat de poliție din cauza unui incident la hotelul echipei sale. Se spune că unii copii au bătut de mai multe ori la ușa camerei , ceea ce l-a enervat foarte mult pe rutier și i-a provocat răspunsul agresiv.
"La aproximativ ora 22:40, sâmbătă, 24 septembrie 2022, un bărbat care locuia la The Grand Parade, Brighton-Le-Sands, a fost implicat într-o altercație verbală cu doi adolescenți, de 13 și 14 ani ”, potrivit unui comunicat venit de la Poliția din New South Wales , citat de VeloNews.
Declarația explică că Van der Poel i-a împins pe ambii adolescenți, unul dintre ei a căzut la pământ, iar celălalt a fost împins de un perete provocându-i-se o mică zgârietură pe cot. Conducerea hotelului a chemat poliția și polițiștii din St George au venit să-l aresteze pe agresor.
"A fost dus la secția de poliție Kogarah și acuzat de două capete de acuzare de agresiune comună. I s-a acordat cauțiune condiționată pentru a se prezenta la Tribunalul local Sutherland marți, 27 septembrie 2022 ”, continuă comunicatul.
Mathieu, care s-a întors la hotel la ora 4 dimineața, a explicat astfel incidentul: "M-am culcat devreme și mulți copii de pe coridorul din afara camerei mele au fost ales să bată la ușă continuu. După câteva ori m-am ridicat și le-a cerut să se oprească într-un mod mai agresiv. Ei au sunat la poliție și m-au dus la secție"

"Nu a dormit deloc. Era rupt!"

Christoph Roodhooft, managerul echipei Alpecin, a explicat că incidentul a pus capăt aspirațiilor lui Van der Poel în obiectivul său de a câștiga tricoul curcubeu într-o cursă la care a ajuns deosebit de motivat :"Nu a dormit, era rupt psihic”, a asigurat acesta.
În plus, directorul belgian, vizibil afectat de incidentul din această noapte, a subliniat posibilitatea ca olandezul să stea cel puțin 6 săptămâni în Australia din cauza faptului că a fost deschis un proces judiciar. Dacă acest lucru se va confirma, Van der Poel și-ar lua rămas bun de la finalul de sezon.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol