Ciclism

Wout van Aert, victorie fenomenală în Strade Bianche! Performanță impresionantă pentru belgian

Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol

Wout van Aert este într-o formă de zile mari

Credit imagine: Getty Images

DeCristian Mihala
01/08/2020 la 17:18 | Actualizat 01/08/2020 la 17:20

Wout van Aert (Jumbo Visma) a câștigat de o manieră impresionantă Strade Bianche. Belgianul i-a devansat pe Davide Formolo (UAE Team Emirates) și Max Schachmann (Bora-Hansgrohe).

Toată lumea a vorbit în ultimul an despre Mathieu van der Poel, dar Wout van Aert (25 de ani) pare a fi marele rutier de clasice pentru anii viitori.

După două victorii de etapă în Turul Franței anul trecut, belgianul a părăsit Marea Buclă în contratimpul individual în care pornea ca unul dintre marii favoriți. Van Aert a luat greșit o curbă, dorind să câștige cât mai mult timp, și s-a lovit de barierele de metal care delimitează traseul.

Ciclism

Jumbo Visma și-a selectat echipa pentru Turul Franței! Dream Team-ul cu un singur țel: oprirea Ineos

29/06/2020 LA 15:44

Accidentarea a fost una gravă, însă Van Aert ne arată în 2020 că e un mare campion. După două locuri trei în Strade Bianche, la primele participări, belgianul a venit anul acesta la Siena cu gândul să nu mai lase nimic la voia întâmplării.

Într-o perioadă în care mulți dintre rutierii din pluton își caută forma, Van Aert a arătat impresionant. El a atacat decisiv cu 13 kilometri înainte de final, lăsându-i în spate pe Formolo și Schachmann. Cu un contratimp senzațional, belgianul a reușit să câștige secundă după secundă, asta și ca urmare a faptului că în grupul de urmăritori doar Formolo a dus trena.

Într-un final, belgianul a sosit în Piazza del Campo cu un avans de jumătate de minut, impunându-se de o manieră încântătoare.

"Poate că nu trebuia să îmi fie frică de cineva, având în vedere grupul din care făceam parte (n.r. la sprint, dacă s-ar fi ajuns în grup compact, lui Van Aert de asemenea nu îi putea scăpa victoria), dar sunt de părere că e mai bine să ataci. În special aici, în Strade Bianche, am învățat asta din precedentele ediții. Am venit cu o încredere mare aici, e o cursă care îmi place, care mi se potrivește și în care am reușit două podiumuri. A fost o zi lungă în care cu toții am suferit, dar am fost extrem de concentrat. M-am hidratat foarte bine și, în final, am avut suficient combustibil pentru a câștiga", a spus Van Aert la final.

Strade Bianche : Finish

00:03:17

Strade Bianche, cursa favorită a lui Wout van Aert

Strade Bianche nu are o istorie lungă, dar frumusețea ei îi determină pe mulți cicliști să o prefere monumentelor. Și fanii sunt încântați de spectacolul din cursa italiană, iar Van Aert a explicat ce simte după un astfel de succes.

"Să câștigi în Turul Franței e ceva incredibil, dar cred că victoria din Strade Bianche e cel mai frumos succes al carierei mele într-o cursă de o zi. E una dintre cele mai frumoase curse din calendar și mi-am fixat-o ca obiectiv, voiam neapărat să o câștig înainte de a mă retrage. Am 25 de ani și deja am reușit, sunt foarte fericit", a mai spus rutierul belgian.

Clasament final Strade Bianche 2020

Ciclism

Jakobsen a ieșit din comă, după accidentul horror din Turul Poloniei! Anunțul momentului în ciclism

ACUM 13 ORE
Ciclism

Groenewegen și-a primit pedeapsa, după ce l-a accidentat grav pe Jakobsen! Anunțul de ultimă oră

ACUM 16 ORE
Subiecte asemănătoare
CiclismWout Van Aert
Distribuie cu
Copiere
Distribuie acest articol