Toată lumea a vorbit în ultimul an despre Mathieu van der Poel, dar Wout van Aert (25 de ani) pare a fi marele rutier de clasice pentru anii viitori.
După două victorii de etapă în Turul Franței anul trecut, belgianul a părăsit Marea Buclă în contratimpul individual în care pornea ca unul dintre marii favoriți. Van Aert a luat greșit o curbă, dorind să câștige cât mai mult timp, și s-a lovit de barierele de metal care delimitează traseul.
Accidentarea a fost una gravă, însă Van Aert ne arată în 2020 că e un mare campion. După două locuri trei în Strade Bianche, la primele participări, belgianul a venit anul acesta la Siena cu gândul să nu mai lase nimic la voia întâmplării.
Ciclism
Eddy Merckx pune capăt conflcitului cu Evenepoel! "Sunt un mare fan al lui Remco, să fie clar!"
IERI LA 11:55
Într-o perioadă în care mulți dintre rutierii din pluton își caută forma, Van Aert a arătat impresionant. El a atacat decisiv cu 13 kilometri înainte de final, lăsându-i în spate pe Formolo și Schachmann. Cu un contratimp senzațional, belgianul a reușit să câștige secundă după secundă, asta și ca urmare a faptului că în grupul de urmăritori doar Formolo a dus trena.
Într-un final, belgianul a sosit în Piazza del Campo cu un avans de jumătate de minut, impunându-se de o manieră încântătoare.
"Poate că nu trebuia să îmi fie frică de cineva, având în vedere grupul din care făceam parte (n.r. la sprint, dacă s-ar fi ajuns în grup compact, lui Van Aert de asemenea nu îi putea scăpa victoria), dar sunt de părere că e mai bine să ataci. În special aici, în Strade Bianche, am învățat asta din precedentele ediții. Am venit cu o încredere mare aici, e o cursă care îmi place, care mi se potrivește și în care am reușit două podiumuri. A fost o zi lungă în care cu toții am suferit, dar am fost extrem de concentrat. M-am hidratat foarte bine și, în final, am avut suficient combustibil pentru a câștiga", a spus Van Aert la final.

Strade Bianche : Finish

Strade Bianche, cursa favorită a lui Wout van Aert

Strade Bianche nu are o istorie lungă, dar frumusețea ei îi determină pe mulți cicliști să o prefere monumentelor. Și fanii sunt încântați de spectacolul din cursa italiană, iar Van Aert a explicat ce simte după un astfel de succes.
"Să câștigi în Turul Franței e ceva incredibil, dar cred că victoria din Strade Bianche e cel mai frumos succes al carierei mele într-o cursă de o zi. E una dintre cele mai frumoase curse din calendar și mi-am fixat-o ca obiectiv, voiam neapărat să o câștig înainte de a mă retrage. Am 25 de ani și deja am reușit, sunt foarte fericit", a mai spus rutierul belgian.
Clasament final Strade Bianche 2020
https://i.eurosport.com/2020/08/01/2858714.png
Ciclism
Il Lombardia, ultimul "monument" din 2021. Cine se impune în "Clasica frunzelor moarte"?
08/10/2021 LA 10:54
Ciclism
Van Aert a explicat prin ce a trecut în Paris-Roubaix. De ce nu a avut vreo șansă să câștige
04/10/2021 LA 11:10