Toată lumea a vorbit în ultimul an despre Mathieu van der Poel, dar Wout van Aert (25 de ani) pare a fi marele rutier de clasice pentru anii viitori.
După două victorii de etapă în Turul Franței anul trecut, belgianul a părăsit Marea Buclă în contratimpul individual în care pornea ca unul dintre marii favoriți. Van Aert a luat greșit o curbă, dorind să câștige cât mai mult timp, și s-a lovit de barierele de metal care delimitează traseul.
Accidentarea a fost una gravă, însă Van Aert ne arată în 2020 că e un mare campion. După două locuri trei în Strade Bianche, la primele participări, belgianul a venit anul acesta la Siena cu gândul să nu mai lase nimic la voia întâmplării.
Ciclism
Wout van Aert și-a prelungit contractul cu Jumbo Visma! "M-a surprins gestul celor din echipă"
21/09/2022 LA 17:44
Într-o perioadă în care mulți dintre rutierii din pluton își caută forma, Van Aert a arătat impresionant. El a atacat decisiv cu 13 kilometri înainte de final, lăsându-i în spate pe Formolo și Schachmann. Cu un contratimp senzațional, belgianul a reușit să câștige secundă după secundă, asta și ca urmare a faptului că în grupul de urmăritori doar Formolo a dus trena.
Într-un final, belgianul a sosit în Piazza del Campo cu un avans de jumătate de minut, impunându-se de o manieră încântătoare.
"Poate că nu trebuia să îmi fie frică de cineva, având în vedere grupul din care făceam parte (n.r. la sprint, dacă s-ar fi ajuns în grup compact, lui Van Aert de asemenea nu îi putea scăpa victoria), dar sunt de părere că e mai bine să ataci. În special aici, în Strade Bianche, am învățat asta din precedentele ediții. Am venit cu o încredere mare aici, e o cursă care îmi place, care mi se potrivește și în care am reușit două podiumuri. A fost o zi lungă în care cu toții am suferit, dar am fost extrem de concentrat. M-am hidratat foarte bine și, în final, am avut suficient combustibil pentru a câștiga", a spus Van Aert la final.

Strade Bianche : Finish

Strade Bianche, cursa favorită a lui Wout van Aert

Strade Bianche nu are o istorie lungă, dar frumusețea ei îi determină pe mulți cicliști să o prefere monumentelor. Și fanii sunt încântați de spectacolul din cursa italiană, iar Van Aert a explicat ce simte după un astfel de succes.
"Să câștigi în Turul Franței e ceva incredibil, dar cred că victoria din Strade Bianche e cel mai frumos succes al carierei mele într-o cursă de o zi. E una dintre cele mai frumoase curse din calendar și mi-am fixat-o ca obiectiv, voiam neapărat să o câștig înainte de a mă retrage. Am 25 de ani și deja am reușit, sunt foarte fericit", a mai spus rutierul belgian.
Clasament final Strade Bianche 2020
https://i.eurosport.com/2020/08/01/2858714.png
Turul Franței
Jonas Vingegaard, primele reacții după victoria din Turul Franței! Ce a spus despre Pogacar
23/07/2022 LA 20:54
Turul Franței
Van Aert s-a impus la contratimpul din etapa 20 a Turului Franței! Vingegaard, câștigător la general
23/07/2022 LA 16:07