Sport.ua prezintă un caz incredibil, care ne aminteşte de celebrul film din 1973, The Scam. Concret, mai mulţi ruşi au pus la cale o operaţiune de amploare, dându-le senzaţia pariorilor că asistă la meciuri reale din Indian Premier League. În fapt, totul era o regie pentru a înşela jucătorii la pariuri.
Așa-numita "Indian Premier Cricket League" a ruşişor a ajuns în faza sferturilor de finală, când grupul de infractori a fost reținut de poliția din India. Potrivit autorităţilor, citate de sursa menţionată mai sus, această competiţia a început la trei săptămâni după încheierea efectivă a "IPL-ului" real, în mai. Dar acest aspect nu a oprit banda să păcălească pariorii, escrocii închiriind o fermă în Gujarat, o regiune izolată, unde ţineau falsa competiţie.
Escrocii au dat senzaţia că totul se întâmplă "pe bune": au instalat un teren de cricket cu marcajele necesare şi au venit chiar şi cu o nocturnă. În plus, inculpații au instalat pe tot stadionul creat special pentru înşelătorie camere de înaltă rezoluție și au folosit grafică computerizată pentru a afișa rezultatele pe un ecran live. Totul pentru a da senzaţia că pariorii urmăresc şi pariază pe adevărata "IPL".
Cricket
Drepturile media ale ligii de cricket din India, vândute pentru o sumă ireală
14/06/2022 LA 13:33
Banda ar fi angajat tineri muncitori sau șomeri, plătindu-le 400 de rupii pe meci (aproximativ 5 dolari) şi a transmis meciurile în direct pe un canal YouTube numit "IPL".

Aceiaşi jucători, pentru echipe diferite

Într-o desfăşurare de forţe tragi-comică, aceiaşi câţiva zeci de "jucătorii" s-au îmbrăcat pe rând în tricourile lui Super Kings Chennai, Indian Mumbai și Gujarat Titans, acționând la instrucțiunile escrocilor, care dictau rezultatele în funcţie de ce pariaseră compatrioţii de la Moscova.
Efectele sonore ale zgomotului mulțimii au fost descărcate de pe Internet. A fost instalat şi un difuzor care a imitat unul dintre adevărații comentatori IPL indieni, pentru a face turneul să fie cât mai autentic. În același timp, cameramanii angajaţi s-au asigurat că nu se vede niciodată întregul stadion (pentru că escrocheria ar fi putut să fie demascată), ci au mizat foarte mult pe prim-planuri cu jucătorii.
Pariorii ruși au fost ademeniți să plaseze pariuri pe un canal Telegram creat de bandă, iar apoi le transmiteau jucătorilor falşi, prin intermediul "arbitrului" cu ce rezultat trebuie să se încheie partidele.
Potrivit poliției, un meci din sferturile de finală era în desfășurare când poliţia a descins la faţa locului, dar nu se dau detalii despre modul în care s-a ajuns la demascarea infractorilor. De asemenea, e greu de calculat pentru moment câţi bani au încasat escrocii de la pariori graţie competiţiei inventate, care mima adevăratul IPL.
Cricket
Un veteran în vârstă de 100 de ani a fost făcut membru de onoare al naționalei de cricket a Angliei
30/04/2020 LA 11:41