Rhoden a devenit acum trei ani cel mai bătrân campion din istorie la Mister Olympia, cucerind prestigiosul titlu la 43 de ani și 5 luni. În acel concurs, Shawn l-a învins pe Phil Heath.
În ciuda controalelor periodice pe care sportivii le fac, lui Shawn Rhoden nu i s-a descoperit vreo anomalie la inimă, astfel că anunțul că a încetat din viață din cauza unui infarct a surprins.
Culturism
'Bestia Egiptului', Mamdouh Elssbiay, a câștigat Mr. Olympia pentru a doua oară consecutiv
11/10/2021 LA 07:06

Shawn Rhoden și munca enormă spre titlul de Mister Olympia

În 1992, Shawn Rhoden, care avea atunci 17 ani, a început să devină cunoscut în lumea culturismului, mulți antrenori anticipând că va avea un viitor frumos în acest sport. Totuși, performanțele sale au întârziat să apară mult timp, deoarece, când a început să exceleze la unele competiții, tatăl său a murit. Shawn a fost extrem de afectat de acel teribil episod și a căzut în depresie și dependență de alcool.
Aproape două decenii s-a luptat cu problemele legate de alcool și abia în 2010 a revenit pe podiumurile de culturism. Din acel moment, deși vârsta nu îl mai recomanda, ascensiunea sa a fost fulgerătoare: în 8 ani a ajuns Mister Olympia, cel mai prestigios titlu din sportul său.
În acea zi și-a scris numele în paginile de aur ale lumii culturismului, întrucât, pe lângă câștigarea concursului, a devenit cel mai în vârstă campion care a ridicat vreodată prestigiosul trofeu deasupra capului.
Culturism
Mr. Olympia a venit la București! "Am avut o primire călduroasă în România"
01/11/2019 LA 14:33
Culturism
Romania Muscle Fest începe mâine! Brandon Curry vine la cel mai mare concurs de culturism din țară
31/10/2019 LA 11:22