Lider în concursul de anduranță după prima etapă, disputată la Mallorca, Archibald a impresionat și în Lituania, astfel că la Londra, în ultima etapă din UCI Champions League avea de îndeplinit o simplă formalitate.
Și dubla medaliată de la Tokyo, de anul acesta (aur la madison și argint la urmărire pe echipe) nu a dezamăgit. A sosit pe doi la scratch, după Yumi Kajihara, însă punctele obținute au fost suficiente pentru a o distanța decisiv la general, în proba de anduranță.
Archibald a câștigat toate cele 3 curse cu eliminare și a câștigat și un scratch, în UCI Champions League, terminând în forță sezonul.
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Katie Archibald a dezvăluit secretele cursei prin eliminare
27/11/2021 LA 05:45
Atmosfera de la Londra a fost una de vis, fanii prezenți în tribune creând un spectacol total.

Emma Hinze, regina sprintului

În ultimii ani, Emma Hinze a obținut nu mai puțin de 5 medalii de aur la Jocurile Olimpice, dar la Tokyo a trebuit să se mulțumească doar cu argintul la sprintul pe echipe.
În finala de sprint individual de la Londra am avut un duel pentru victorie între Kelsey Mitchell (campioana olimpică) și Emma Hinze (campioana mondială a disciplinei).
Germanca s-a impus după un final strâns. În toate cele 4 etape, proba de sprint individual feminin a fost câștigată de campioana olimpică. În ceea ce o privește pe campioana olimpică, la Londra a fost prima oară când ea a prins finala și, deși a recuperat pe ultima linie dreaptă, nu a putut să o depășească pe germancă.
De dramatism am avut parte și în proba de Keirin masculin, acolo unde Stefan Botticher l-a învins la phot finish pe Harrie Lavreysen, olandezul care e de neînvins în proba de sprint.
LG îți aduce mai aproape transmisiunile Eurosport din sporturile de iarnă.
UCI Champions League
UCI Track Champions League | Marea finală de Londra a fost un show total
05/12/2021 LA 04:48
Cycling - Track
Seară magică în UCI Champions League: Legendarul Ed Clancy se retrage, la Londra
04/12/2021 LA 14:28