După ce Comitetul Internațional Olimpic a anunțat că a demarat o anchetă cu privire la gestul făcut de atleta americană Raven Saunders pe podiumul de la Tokyo, un alt episod asemănător s-a petrecut astăzi la Jocurile Olimpice.
Chinezoaicele Zhong Tianshi şi Bao Shanju s-au impus în proba de sprint pe echipe la ciclism pe velodrom, devansând în finală reprezentativa Germaniei.
La festivitatea de premiere, cele două sportive asiatice au creat un scandal uriaș, deoarece au purtat pe piept insigne cu Mao Zedong, cel care a fost dictator comunist în China între 1949 și 1976 și care este considerat unul dintre cei mai mari criminali din istorie.
Olympic Games
Cycling - Track - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
04/08/2021 LA 12:27

CIO cere explicații pentru gestul celor două cicliste

CIO a reacționat imediat, iar Comitetul Olimpic Chinez va trebui să dea explicații pentru gestul celor două sportive.
"Am luat legătura cu Comitetul Olimpic din China și le-am cerut să prezinte un raport cu privire la această situație. Nu vom trece cu vederea ce s-a întâmplat. Vrem să rezolvăm situația", a declarat purtătorul de cuvânt al CIO, Mark Adams, citat de Reuters.
Comitetul internațional Olimpic (CIO) permite sportivilor să se exprime asupra problemelor politice sau sociale adresându-se mass-media, înainte și după competiții sau pe rețelele sociale, dar nu și pe podiumuri în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor la Jocurile Olimpice.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
VIDEO | I s-a dezmembrat bicicleta și s-a prăbușit pe velodrom! "Nu am văzut niciodată așa ceva!"
02/08/2021 LA 15:11
Olympic Games
Women's team sprint finals, gold medal for China - Tokyo 2020 - Rezumate de la Olimpiadă
02/08/2021 LA 10:36