Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Raven Saunders riscă să fie pedepsită pentru gestul său de la festivitatea de premiere de la Tokyo

Nicu Savin

Publicat 02/08/2021 la 16:54 GMT+3

Raven Saunders a câștigat medalia de argint la aruncarea greutății, în cadrul Jocurilor Olimpice de la Tokyo. La festivitatea de premiere, sportiva din Statele Unite a făcut un gest controversat, care i-ar putea aduce sancțiuni din partea Comitetului Internațional Olimpic.

Raven Saunders

Credit imagine: Getty Images

Raven Saunders, care s-a autointitulat ”The Hulk” atunci când concurează, a câștigat medalia de argint în finala aruncării greutății de la Tokyo. Ea a aruncat bila 19.79 metri. Este a treia medalie din istorie pentru femeile din SUA la această probă a atletismului și prima din cariera lui Saunders.
Aurul a fost câștigat de Gong Lijao din China în timp ce bronzul a fost luat de Valerie Adams din Noua Zeelandă.
Cele mai importante competiții de marți de la Jocurile Olimpice

Raven Saunders riscă să fie sancționată pentru gestul său de pe podium

La festivitatea de premiere, Saunders a ținut mâinile încrucișate deasupra capului, în semn de solidaritate cu toți oamenii oprimați, americanca fiind cunoscută pentru susținerea oferită comunitatății LGBT.
Doar că acest act ar putea duce la o sancțiune. Comitetul internațional Olimpic (CIO) permite sportivilor să se exprime asupra problemelor politice sau sociale adresându-se mass-media, înainte și după competiții sau pe rețelele sociale, dar nu și pe podiumuri în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor.
"Trebuie să înțelegem pe deplin ce s-a întâmplat și apoi să luăm o decizie. Suntem în contact cu Comitetul Olimpic al Statelor Unite și, de asemenea, cu Federația Internațională de Atletism, iar acum ne gândim la următorii pași pe care îi vom face", a spus purtătorul de cuvânt al CIO, Maark Adams, citat de Marca.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo