Raven Saunders, care s-a autointitulat ”The Hulk” atunci când concurează, a câștigat medalia de argint în finala aruncării greutății de la Tokyo. Ea a aruncat bila 19.79 metri. Este a treia medalie din istorie pentru femeile din SUA la această probă a atletismului și prima din cariera lui Saunders.
Aurul a fost câștigat de Gong Lijao din China în timp ce bronzul a fost luat de Valerie Adams din Noua Zeelandă.
https://i.eurosport.com/2021/08/02/3191500.jpg
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

Raven Saunders riscă să fie sancționată pentru gestul său de pe podium

La festivitatea de premiere, Saunders a ținut mâinile încrucișate deasupra capului, în semn de solidaritate cu toți oamenii oprimați, americanca fiind cunoscută pentru susținerea oferită comunitatății LGBT.
Doar că acest act ar putea duce la o sancțiune. Comitetul internațional Olimpic (CIO) permite sportivilor să se exprime asupra problemelor politice sau sociale adresându-se mass-media, înainte și după competiții sau pe rețelele sociale, dar nu și pe podiumuri în timpul ceremoniilor de decernare a medaliilor.
"Trebuie să înțelegem pe deplin ce s-a întâmplat și apoi să luăm o decizie. Suntem în contact cu Comitetul Olimpic al Statelor Unite și, de asemenea, cu Federația Internațională de Atletism, iar acum ne gândim la următorii pași pe care îi vom face", a spus purtătorul de cuvânt al CIO, Maark Adams, citat de Marca.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42