La Jocurile Olimpice de la Tokyo, Maria Andrejczyk reușea să obțină medalia de argint la aruncarea suliței. La mai bine de o săptămână de la încheierea Jocurilor, atleta în vârstă de 25 de ani a anunțat că va scoate la licitație medalia câștigată la Tokyo.
Gestul atletei din Polonia vine pentru a sări în ajutorul lui Miloszek, un băiețel de 8 luni care are probleme grave la inimă, având nevoie de operație cât mai repede. Aceasta a spus că după revenirea de la Tokyo a dorit să ajute pe cineva, iar cazul lui Miloszek a fost primul peste care a dat pe o pagină de strângere de fonduri. Operația lui Miloszek se va face în Statele Unite ale Americii, costurile totale fiind de peste 280,000 de lire sterline. Până în acest moment, pe pagina de donații s-a obținut 90% din suma necesară pentru operație.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
"Nu mi-a luat mult să mă decid. A fost prima pagină de donații pe care am intrat și am știut că este cea potrivită. Miloszek are o probleme foarte grave la inimă și are nevoie de operație. El are și suportul lui Kubus, un băiețel care nu a supraviețuit, dar părinții săi minunați au decis să îi doneze lui Miloszek suma pe care au strâns-o pentru Kubus. Iar pe această cale, vreau și eu să ajut. Pentru el îmi voi scoate la licitație medalia de argint de la Jocurile Olimpice", a scris Andrejczyk pe instagram.
În urmă cu trei ani, Maria Andrejczyk a avut grave probleme de sănătate. Aceasta a fost diagnosticată cu o formă de cancer osos, dar a trecut peste boală. La ediția din acest an, Andrejczyk și-a îndeplinit visul, acela de a câștiga o medalie la Jocurile Olimpice, după ce în 2016, la ediția din Rio, a terminat pe locul 4.
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42
Olympic Games
Alexandru Novac, după finala de la aruncarea suliței: "Vreau să ajung să câștig proba!"
07/08/2021 LA 16:28