Sifan Hassan este abia a doua atletă din istorie care reușește să câștige probele de 5000m și 10000m la aceeași ediție de Jocuri Olimpice. Prima atletă care a reușit acest lucru a fost Tirunesh Dibaba din Etiopia, care a reușit această performanță la Jocurile Olimpice de la Beijing.
Cele două medalii de aur nu sunt singurele obținute de olandeză la Tokyo. Atleta în vârstă de 28 de ani a mai obținut și medalia de bronz în proba de 1500m.
Medalia de argint a fost obținută de Kalkidan Gezahegne din Bahrain, în timp ce medalia de bronz a fost obținută de Letesenbet Gidey din Etiopia.
Olympic Games
Medaliata de la Tokyo care a învins cancerul, gest superb pentru un băiețel cu probleme la inimă
17/08/2021 LA 13:29

Jocurile Olimpice: Sifan Hassan câștigă proba de 10.000 de metri la Tokyo 2020

Vremea, un adversar în plus pentru atlete la Tokyo

Temperaturile de la Tokyo au fost ridicate pe durata Jocurilor Olimpice, iar acest lucru i-a pus în dificultate pe sportivi. Potrivit britanicei Ellish McColgan, care a terminat pe poziția a noua, aceasta a fost una dintre cele mai grele curse din cariera ei. De asemenea, Jessica Judd, care terminat pe locul 17, a spus că această cursă a fost prima în care a simțit că nu este sigură dacă ajunge la linia de sosire: "Fetele alea din față sunt absolut incredibile. Este incredibil să ai acești timpi pe o vreme ca asta. Niciodată nu am fost atât de aproape de abandon. Eram disperată după apă, niciodată nu am fost așa transpirată", a spus sportiva din Marea Britanie.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Jocurile Olimpice de la Tokyo se desfășoară în perioada 23 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrată digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport.
Olympic Games
Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 a picat testul antidoping
13/08/2021 LA 09:22
Olympic Games
Tokyo 2020 | Cele mai importante faze din competiția de atletism de la Jocurile Olimpice
09/08/2021 LA 11:42