Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Probleme pentru britanici! Un atlet din echipa de 4x100 medaliată cu argint a picat testul antidoping

Alex Masgras

Publicat 13/08/2021 la 12:22 GMT+3

Probleme pentru echipa Marii Britanii! Unul dintre atleții ștafetei de 4x100 a picat testul antidoping, iar echipa care a cucerit argintul la Jocurile Olimpice de la Tokyo riscă să rămână fără medalie.

CJ Ujah has been suspended after testing positive for two banned substances

Credit imagine: Getty Images

CJ Ujah, unul dintre atleții ștafetei de 4x100 ai Marii Britanii, medaliată cu argint la Jocurile Olimpice de la Tokyo, a picat testul antidoping. Atletul în vârstă de 27 de ani a fost suspendat pentru toată durata investigației.
Potrivit celor de la Athletics Integrity Unit, în corpul lui CJ Ujah au fost găsite enobosarm, cunoscut și sub numele de ostarină și S-23, două medicamente care ajută la construirea masei musculare, cresc rezistența și ajută la pierderea de grăsime.
În cazul în care Ujah va fi găsit vinovat, Marea Britanie va pierde medalia de argint obținută săptămâna trecută la Jocurile Olimpice de la Tokyo. În cazul în care se va întâmpla acest lucru, Canada va primi medalia de argint, iar China va primi medalia de bronz.
Potrivit Sportsmail, Federația de Atletism din Marea Britanie este șocată de această veste, dar nu va face vreun comentariu legat de această situație pe durata investigației. De asemenea, până în acest moment, CJ Ujah nu a făcut vreun comentariu.

Italia a câștigat medalia de aur la 4x100 masculin

picture

Jocurile Olimpice: Italia continuă dominarea la sprintul masculin

O eventuală descalificare a echipei din Marea Britanie din cauza acuzațiilor de dopaj ar fi și mai rușinoasă în condițiile în care britanicii au terminat pe locul al doilea, în spatele Italiei.
Italia a reușit să cucerească aurului olimpic în proba de 4x100 masculin, după ce Marcell Jacobs a obținut medalia de aur și în cadrul probei de 100 de metri. Victoria din finala de la ștafetă a fost una spectaculoasă, grație ultimului schimb făcut de Fillippo Tortu, care a recuperat fantastic și l-a depășit pe final pe reprezentantul Marii Britanii.
Pe locul al treilea la Tokyo s-a clasat Canada, cea care l-a avut în echipă pe Andre de Grasse, campionul olimpic din proba de 200 de metri.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo