Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Supranumită ”The Hulk”, Raven Saunders a luat medalia de argint: ”Sper să continui să inspir lumea”

Vlad Dumitrescu

Publicat 01/08/2021 la 10:11 GMT+3

Raven Saunders a câștigat medalia de argint la aruncarea greutății și speră ca povestea ei să inspire persoanele din comunitatea LGBT.

Raven Saunders

Credit imagine: Eurosport

Saunders, care s-a autointitulat ”The Hulk” atunci când concurează, a câștigat medalia de argint în finala aruncării greutății de la Tokyo. Ea a aruncat bila 19.79 metri. Este a treia medalie din istorie pentru femeile din SUA care practică acest sport și prima din cariera lui Saunders.
”Îmi aduc aminte de primele mele Jocuril Olimpice, faptul că am putut să mă uit la Michelle Carter cum își face treaba. Așa că m-am asigurat că o să vin aici și o să plec cu o medalie”, a declarat Saunders, conform NPR.
Aurul a fost câștigat de Gong Lijao din China în timp ce bronzul a fost luat de Valerie Adams din Noua Zeelandă.

O călătorie lungă pentru Raven Saunders

Drumul spre Tokyo nu a fost deloc ușor pentru Saunders după ani în care a avut probleme cu depresia după Jocurile Olimpice de la Rio. Ea a fost spitalizată, a avut probleme și cu accidentările, însă în cele din urmă a revenit mai puternică.
Saunders a declarat că a fost foarte deschisă privind problemele ei cu sănătatea mintală pentru ca alții să nu se simtă singuri. Tocmai de aceea se mândrește să fie o femeie gay de culoare.
”Faptul că am putut lua o medalie și să inspir persoanele din comunitatea LGBT, dar și pe cei care au avut probleme cu sănătatea mintală, este extraordinar. Multe persoane din comunitatea afro-americană și multe persoane de culoare din întreaga lume. Sper să continui să inspir și să motivez”, a declarat ea.

De ce The Hulk?

Alter ego-ul lui Saunders, inspirat din personajul din benzi desenate The Hulk, este o modalitate pentru ea de a separa ”omul Raven” de ”sportiva Raven”.
”Mi-a fost foarte greu să le separ. Dar în timp, mai ales când m-am luptat cu problemele de sănătate mintală, am învățat să separ lucrurile la fel cum Bruce Benner a învățat să-l controleze pe Hulk... să aibă pace atunci când nu era The Hulk”, a declarat ea.
Toate evenimentele de la Jocurile Olimpice de la Tokyo sunt transmise în direct pe Eurosport Player.
Competițiile de la Tokyo se desfășoară în perioada 21 iulie - 8 august, iar toate competițiile se vor vedea pe Eurosport 1, Eurosport 1 HD, Eurosport 2, Eurosport 2 HD, Eurosport 4 K și pe Eurosport Player, cu acoperire integrală digital pe site-ul eurosport.ro și pe pagina de Facebook a Eurosport. În fiecare zi, pe eurosport.ro vei putea găsi programul de la Jocurile Olimpice.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Subiecte asemănătoare
Distribuie acest articol
Promo
Promo