Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | S-a anunțat lista completă a sprinterilor! 8 campioni mondiali la start

Nicu Savin

Actualizat 28/10/2022 la 16:43 GMT+3

A 2-a ediție a UCI Track Champions League, cea mai revoluționară competiție de ciclism pe velodrom, se apropie de start, iar organizatorii au anunțat lista celor 36 de sportivi, bărbați și femei, care vor concura în probele de sprint. 17 dintre ei vor debuta în această competiție, iar 8 au în palmares minim un titlu mondial.

UCI Track Champions League | Fanii Eurosport vor putea trăi în premieră experiența metaverse

Jeffrey Hoogland (Olanda), care a câștigat al șaptelea tricou curcubeu în proba de contratimp la Campionatele Mondiale de velodrom din Saint-Quentin-en-Yvelines (Franța), la începutul acestei luni, și Thomas Cornish (Australia), care și-a ajutat echipa să obțină aurul la sprintul pe echipe, sunt printre cei 18 cicliști numiți pe lista de sprint masculin. Cei doi se alătură altor nume de rezonanță, precum campionii mondiali Harrie Lavreysen (Olanda) sau Matthew Richardson (Australia), care au obținut statutul de precalificare pentru UCI Track Champions LEague luna trecută.
Pe lista de sprint feminin, formată din 18 sportive, figurează Pauline Grabosch (Germania), care a luat al patrulea tricou curcubeu din cariera sa în sprintul pe echipe din Saint-Quentin-en-Yvelines, și Taky Marie-Divine Kouame (Franța), care a câștigat contratimpul de 500 de metri la Mondiale. Acest duo se alătură celorlalte campioane mondiale prezente la start: Lea Friedrich (Germania) și Mathilde Gros (Franța).
Emma Hinze (Germania) trebuia să-și apere titlul de anul trecut, dar a anunțat joi că va rata seria pentru a-și reveni după un program greoi de curse. 17 sprinteri (opt bărbați și nouă femei) urmează să facă debutul în UCI Track Champions League.

UCI Track Champions League aliniază la start nume grele în probele de sprint

La competițiile de sprint vor lua parte cicliști din 18 țări, cu sportivi din Australia (Thomas Cornish, Matthew Richardson și Kristina Clonan), India (Esow Esow), Kazahstan (Sergey Ponomaryov) și Malaezia (Azizulhasni Awang) în acțiune pentru prima dată. Între timp, Olanda este cea mai reprezentată națiune, cu cinci rutieri în total: Shanne Braspennincx, Jeffrey Hoogland, Harrie Lavreysen, Steffie van der Peet și Laurine van Riessen.
12 cicliști de sprint (împărțiți în mod egal între rutieri de sex masculin și feminin) au obținut anterior statutul de precalificare pe baza performanțelor lor favorabile la Campionatele Mondiale de velodrom din 2021, UCI Track Champions League 2021 și a rezultatelor lor din prima parte a sezonului 2022 .
Ceilalți 24 de cicliști care au fost confirmați acum s-au calificat datorită performanțelor lor la Campionatele Mondiale din 2022. Acest eveniment a avut loc în perioada 12-16 octombrie pe Velodromul Național din St-Quentin-en-Yvelines, la periferia Parisului (Franța), care va găzdui și runda a treia a UCI Track Champions League sâmbătă, 26 noiembrie.
12 locuri (șase bărbați și șase feminin) au fost acordate cicliștilor care au obținut un clasament în top șase în oricare dintre evenimentele Keirin sau Sprint individual. Când oricare dintre rutierii precalificati au ocupat acele locuri sau un rutier neprecalificat a obținut o poziție superioară, locul a fost acordat următorilor cei mai buni calificați din fiecare eveniment.
Aceasta este lista completă a celor 36 de sprinteri care vor concura în UCI Track Champions League 2022:
UCI Track Champions League

UCI Track Champions League promite spectacol și în 2022

UCI Track Champions League revine la fel de spectaculos în 2022, cu seria de cinci etape, care începe la Mallorca sâmbătă, 12 noiembrie, vizitând trecând apoi prin Berlin (sâmbătă, 19 noiembrie) și Saint-Quentin-en-Yvelines (sâmbătă, 26 noiembrie), înainte de a culmina cu dubla etapă de la Lee Valley VeloPark din Londra, vineri și sâmbătă, 2-3 decembrie.
François Ribeiro, Directorul General al Discovery Sports Events, promotor al UCI Track Champions League a declarat: "Este meritul succesului primei campanii UCI Track Champions League că am reușit să strângem o listă atât de impresionantă de sprinteri pentru 2022. Lista arată excelent, iar sportivii pe care i-am confirmat vor garanta cu siguranță curse spectaculoase în cele cinci runde."
David Lappartient, Președintele UCI, a declarat: "Cu opt campioni mondiali concurând în evenimentele de sprint din UCI Track Champions League ne este garantat un spectacol fantastic. Într-adevăr, toți cei 36 de rutieri care au ajuns în lista finală sunt sportivi care și-au dovedit valoarea pe scena mondială în ultimul an. Această gamă de atleți de sprint de calitate va asigura existența unei competiții intense în toate cele cinci runde ale competiției".

UCI TRACK CHAMPIONS LEAGUE, O COMPETIȚIE APARTE ÎN CICLISMUL PE VELODROM

Primul sezon al UCI Track Champions League, din 2021, s-a dovedit un succes nestăpânit, împlinindu-și misiunea de a ridica ciclismul pe pistă la un nou nivel și devenind un element cheie în calendarul ciclismului mondial.
Cele 5 etape de anul trecut a atins 149 de milioane de telespectatori în rețeaua Warner Bros. Discovery (cuprinzând discovery+, Eurosport și GCN+), cu 26 de parteneri de difuzare suplimentari, asigurându-se că a fost difuzat în 206 țări de pe glob.
Formatul de competiție a fost proiectat special pentru a oferi curse rapide, captivante și ușor de înțeles, cu o mulțime de date live de la cicliști în aplicația oficială UCI Track Champions League, ajutând fanii să experimentezeun mod de vizionare de neegalat.
Toate cele 5 etape din UCI Trak Champions League 2022 vor putea fi urmărite în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS)
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo