Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

Lavreysen adoră rivalitatea cu Richardson! Cei doi luptă pentru supremație în UCI Track Champions League 2022

Nicu Savin

Publicat 02/12/2022 la 13:50 GMT+2

Harrie Lavreysen și Matthew Richardson sunt despărțiți de numai două puncte în fruntea ierarhiei concursului de sprint din cadrul celei de-a 2-a ediții a UCI Track Champions League. Olandezul a declarat înaintea rundelor finale că îi place foarte mult rivalitatea acerbă cu asutralianul, iar o victorie finală i-ar aduce mult mai multă satisfacție decât anul trecut, când a câștigat fără probleme.

UCI Track Champions League | Harrie Lavreysen l-a învins pe Richardson în finala de la sprint

În acest week-end, la Londra, vor avea loc ultimele două etape din cadrul celei de-a 2-a ediții a UCI Track Champions League, cea mai inovatoare competiție din ciclismul pe velodrom. Unul dintre principalele punctd e atracție va fi duelul dintre Harrie Lavreysen și Matthew Richardson, care se bat pentru supreamție în concursul masculin de viteză.
Richardson l-a învins pe Lavreysen în sprintul de la Mallorca, dar olandezul a reușit să-și ia revanșa la Berlin și în Franța, săptămâna trecută. La keirin, Lavreysen a câștigat în prima etapă, dar australianul s-a impus în rundele doi și trei, astfel că diferența dintre cei doi este una infimă, batavul conducând cu două puncte înaintea ultimelor două etape.

Harrie Lavreysen - Matthew Richardson, duel de gală în ultimele două etape din UCI Track Champions League

Într-un interviu exclusiv pentru Eurosport, Lavreysen a dezvăluit că îi place rivalitatea cu Richardson și o victorie finală ar fi mult mai dulce decât anul trecut, când s-a încoronat campion al concursului de viteză fără să întâmpine mari dificultăți.
"Îmi place această rivalitate. Îmi place să-l cunosc foarte bine pentru viitor, acesta este un lucru extraordinar și putem face o mulțime de curse spectaculoase Dar desigur că dacă voi câștiga și sper să câștig, atunci ar fi mai bine decât anul trecut.
Nu am vrut să mă concentrez pe faptul că am pierdut de două ori și acum trebuie să câștig. Desigur, victoria în capul meu.M-am simțit puternic săptămâna trecută, m-am simțit bine. Acum trebuie doar să nu comit greșeli și fac tot ce pot în sensul ăsta.
În Franța am vrut să câștig și kerinul, dar am comis o eroare spre final. Cred că nu am așa multe puncte ca și anul trecut pentru că nu m-am descurcat foarte bine la keirin, sper să câștig mai mult și la această porbă, dar bineînțeles că nu pot face totul.
La Londra, trebuie să iau fiecare cursă în parte, nu vreau să mă gândesc încă la victoria finală. Sigur, e vorba despre puncte, dar cred că trebuie să mă concentrez pe fiecare cursă în parte și să mă recuperez cât mai repede. La Londra este o pistă olimpică, îmi place foarte mult și publicul de aici", a spus Lvreysen pentru Eurosport.
Ultimele două etape din UCI Track Champions League 2022 vor avea loc astăzi și mâine, la Londra, iar toată acțiunea va fi transmisă în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport, care poate fi descărcată din App Store sau Magazin Play.
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo