Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | Rutierii de urmărit în probele de anduranță

Nicu Savin

Publicat 10/11/2022 la 17:11 GMT+2

UCI Track Champions League va debuta pe 12 noimebrie, cu etapa de la Mallorca, iar specialiștii în ciclismul pe velodrom au alcătuit lista celor mai importanți rutieri care vor concura în probele de anduranță. Campionii de anul trecut, Katie Archibald la feminin și Gavin Hoover la masculin, vor încerca să-și apere titlurile, dar nu vor avea deloc o misiune ușoară.

UCI Track Champions League | Cursa de scratch combină sprintul și anduranța în mod excepțional

UCI Track Champions League 2022 începe pe 12 noiembrie la Mallorca. 72 dintre cei mai buni rutieri de velodrom din lume vor concura pe parcursul a 5 etape în cea mai spectaculoasă competiție de acest gen. Fiecare etapă din competiție se desfășoară pe parcursul a doar trei ore, ceea ce înseamnă timpul minim pentru recuperarea sportivilor între curse va fi minim, ceea ce face totul și mai palpitant.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Dacă în probele de sprint doar la masculin am putea vorbi despre păstrarea titlului, deoarece Emma Hinze nu va fi la start, câștigătorii de anul trecut din probele de anduranță vor concura și în acest an: Gavin Hoover (masculin) și Katie Archibald (feminin).
Campioana mondială și olimpică Jennifer Valente (SUA) se numără printre cele 18 sportive numite pe lista de anduranță feminină, alăturându-se colegelor medaliate cu aur olimpice Katie Archibald (Marea Britanie) și Dame Laura Kenny (Marea Britanie), dublei campioane europeană Rachele Barbieri (Italia) și medaliata cu aur la Jocurile Commonwealth-ului 2022, Chloe Moran (Australia).
Lista de 18 băieți care vor concura în probele de anduranță îi include pe Dylan Bibic (Canada) și Oliver Wood (Marea Britanie), medaliați cu aur la Campionatele Mondiale de velodrom de la Saint-Quentin-en-Yvelines ( Paris), luna trecută. Ei se alătură campionului olimpic în curs Matthijs Buchli (Olanda), actualului campion panamerican Grant Koontz (SUA) și campionului en-titre din UCI Track Champions League, Gavin Hoover (SUA).
2022 UCI Track Champions League Endurance

UCI Track Champions League | Principalele favorite la feminin

Katie Archibald - Marea Britanie
Katie Archibald a avut un an pe care nu și l-ar dori nimeni, ținând cont de amalgamul de probleme care au înconjurat-o. Faptul că ea și-a găsit puterea să concureze la această ediție este o dovadă a importanței ciclismului pentru ea și cât de mult crede în valoarea UCI Track Champions League.
Palmaresul lui Archibald nu are nevoie de nicio prezentare, dar nu este o exagerare să o descriem drept una dintre cele mai talentate rutiere de anduranță ale generației ei. Archibald este dublă medaliată cu aur olimpic și de patru ori campioană mondială, în timp ce lista titlurilor europene de pe pagina ei Wikipedia necesită câteva scroluri pentru a ajunge la partea de jos.
Anul trecut, s-a simțit la UCI Track Champions League ca peștele în apă, câștigând șase dintre cele opt evenimente din serie, inclusiv toate cele patru curse eliminatorii. Concurența este mai profundă de data aceasta, iar Archibald nu se va aștepta ca lucrurile să fie atât de ușoare, dar cu siguranță este una din marile favorite la victoria finală.
picture

UCI Track Champions League | Fanii Eurosport vor putea trăi în premieră experiența metaverse

Laura Kenny - Marea Britanie
Dacă Archibald se numără printre cele mai decorate atlete pe două roți, Laura Kenny poate fi descrisă drept GOAT-ul probelor de anduranță. Ea este singura ciclistă din istorie care a câștigat cinci medalii de aur olimpice, plasându-se pe locul patru în clasamentul all-time, condus de propriul ei soț.
La 30 de ani, e posibil ca ea să-l egaleze pe Jason Kenny, dar e clară că el nu va câștiga niciodată UCI Track Champions League (este deja retras), ceea ce Laura ar putea face foarte bine.
Îi va sta în cale colega de echip Marii Britanii și prietena sa apropiată, Katie Archibald. Cele două au făcut pereche de nenumărate ori în urmărirea pe echipe și la madison, câștigând medalii de argint și respectiv de aur la Tokyo. Luna aceasta ne va oferi ocazia rară de a le vedea înfruntându-se.
Kenny a vorbit deschis despre propriile ei greutăți în ultimul an. Dacă nu ar fi fost prezența și îndemnul prietenei ei Archibald, probabil că nu am avea privilegiul de a asista la o confruntare directă între cele două în acest an. Aceasta este una dintre acele ocazii în care participarea contează într-adevăr mai mult decât triumful.
Jennifer Valente - SUA
Una dintre sportivele care va asigura că britanicele nu vor avea o misiune ușoară este campioana olimpică și mondială la omnium, Jennifer Valente. Pe lângă faptul că a câștigat aurul mondial, sportiva din California a luat acasă un bronz atât în ​​cursa de puncte, cât și în cursa prin eliminare.
Rezultatele lui Valente la Saint Quentin sunt de bun augur pentru debutul ei în UCI Track Champions League, întrucât cele două curse pe care le-a câștigat din cele patru la omnium au fost scratch-ul și cursa prin eliminare.
Forța în această disciplină va fi, de asemenea, în avantajul ei în cele cinci etape. La fel ca în omnium, este foarte puțin timp de recuperare între curse și americanca știe cel mai bine cum să îl folosească.
Rachele Barbieri
Una dintre sportivele care au învins0o pe Valente în cursa de eliminare din Franța a fost Rachele Barbieri.
Italianca în vârstă de 25 de ani a fost o stea a ciclismului pe șosea, dar și în cel pe velodrom în acest sezon. La Campionatele Europene de la München nu numai că a luat două titluri - la omnium și madison -, dar a cucerit și o medalie de bronz pe șosea. În Giro Donne, Barbieri aproape că a câștigat o etapă, terminând pe locul doi în spatele Chiarei Consonni în etapa finală de la Padova.
Cu 40 de zile de curse pe șosea în acest sezon - începând din februarie - Barbieri ar fi putut să-și ia vacanță în noiembrie. În schimb, ea a optat să valorifice forma bună pe care a prezentat-o ​​la Mondiale și va spera că o călătorie de întoarcere la velodrom poate oferi rezultate și mai bune.
Maike van der Duin - Olanda
Un altă sportivă, care ar fi putut să-și ia o binemeritată vacanță este Maike van der Duin. Olandeza este o altă rutieră multitalentatăm aflată în pragul lucrurilor mărețe. În culorile vibrante ale Le Col - Wahoo, tânăra de 21 de ani a fost o prezență vizibilă la Tour de France Femmes, unde a obținut două clasări în top-10 și a petrecut două zile în tricoul alb, destinat celor mai bune tinere.
La Mondialele de la Saint Quentin a cucerit două medalii de argint, la scratch și omnium. Toate aceste completări la palmaresul ei au fost suficiente pentru a primi un contract de la echipa de World Tour, Canyon-Sram.
La UCI Track Champions League, Van der Duin va fi de așteptat să concureze pentru locuri fruntașe la oricare sau la toate cele cinci runde de curse. Având în vedere modul în care s-au desfășurat cursele de anul trecut, consecvența i-ar putea servi la fel de bine pentru a obține rezultate mari.

Emma Hinze of Germany, Harrie Lavreysen of Netherlands, Gavin Hoover of United States and Katie Archibald of United Kingdom

UCI Track Champions League | Principalii favoriți la masculin

Ollie Wood - Marea Britanie
Aflat la debutul în UCI Track Champions League, dar Ollie Wood va ajunge la Mallorca ca unul dintre favoriții la titlul general.
Mai cunoscut ca rutier de echipă decât ca valoare individuală, rutierul născut în Wakefield a câștigat prima sa medalie de aur la Campionatul Mondial de seniori la Saint Quentin luna trecută, la urmărirea pe echipe. În același timp, Wood a încheiat competiția cu un argint la madison masculin, în compania lui Ethan Hayter, component al echipei de World Tour Ineos Grenadiers.
La 26 de ani, Wood intră în anii de vârf ai carierei sale și nu poate fi un moment mai bun pentru el să-și înceapă aventura la UCI Track Champions League.
Gavin Hoover - SUA
Gavin Hoover este al treilea rutier care se întoarce în Liga Campionilor pe velodrom, cu obiectivul de a-și păstra titlul câștigat în seria de anul trecut.
Hoover a obținut victoria generală în runda finală de la Londra. Un al șaselea loc solid în cursa de scratch a făcut ca Sebastian Mora să ajungă primul în clasamentul provizoriu, dar americanul și-a sigilat titlul învingându-l pe Mora în cursa de eliminare.
În seria de documentare Back on Track, Hoover a spus că se așteaptă ca anul acesta competiția să fie și mai acerbă. Deși dezamăgit de rezultatele obținute la Mondialele de la Saint Quentin, unde nu a obținut vreun rezultat notabil, a fost încurajat de performanțele sale de anul trecut la UCI Track Champions League și speră că va arăta aceeași formă.
Sebastian Mora - Spania
Principalul rival al lui Gavin Hoover la UCI Track Champions League de anul trecut, a fost Sebastian Mora
Ibericul a preluat conducerea uerarhiei în Lituania, câștigând ambele curse. Un set solid de rezultate în penultima rundă de la Londra l-a pus într-o poziție dominantă, dacă nu de netrecut față de cei mai apropiați rivali ai săi, cu două curse rămase din competiție, dar în final s-a văzut învins de Hoover.
Aproape douăsprezece luni mai târziu, Mora încă este tulburat de eșecul din 2021, care s-a datorat în special unei declasări în cursa prin eliminare, dar speră că anul acesta va fi al său, deși nu traversează nici el o formă strălucită.
Roy Eefting - Olanda
Rutierul care a trecut primul linie în cursa scratch menționată mai sus, Roy Eefting, este următorul pe lista noastră. Olandezul pare să se apropie de a doua sa apariție la UCI Track Champions într-o formă celei în care a terminat prima. În runda finală de la Londra din 2021, a câștigat cursa scratch și a terminat pe locul 3 la cea prin eliminare. Aceste rezultate l-au ajutat să se claseze la jumătatea ierarhiei finale în probele de anduranță.
Cursele de scratch par a fi punctul lui forte. La Saint Quentin luna trecută, Eefting a câștigat o medalie de bronz, de aceeași culoare cu cea pe care a avut-o la gât la Europenele de la Munchen, în august.
O serie mai consistentă de rezultate în cele cinci runde din acest an l-ar putea transforma într-un competitor de luat în seamă pentru vârful clasamentului.
Toate cele 5 etape din UCI Track Champions League vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS).
picture

UCI Track Champions League | Cursa de scratch combină sprintul și anduranța în mod excepțional

Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo