Cele mai populare
Toate sporturile
Afișează toate

UCI Track Champions League | Gavin Hoover e hotărât să-și apere titlul cucerit în 2021

Nicu Savin

Publicat 11/11/2022 la 11:17 GMT+2

Au mai rămas doar două zile până la prima etapă din UCI Track Champions League 2022, care va avea loc la Mallorca și va fi LIVE pe Eurosport și aplicația Eurosport. Gavin Hoover nu a avut un sezon strălucit, dar este hotărât să își apere titlul cucerit la prima ediție în competiția de anduranță. Americanul a spus că tratează concursul la fel ca pe un Campionat Mondial sau Jocurile Olimpice.

UCI Track Champions League | Fanii Eurosport vor putea trăi în premieră experiența metaverse

UCI Track Champions League 2022 va debuta duminică, la Mallorca, iar spectacolul va fi cu siguranță la cel mai înalt nivel, pe lista de start afându-se majoritatea rutierilor de clasă din ciclismul pe velodrom. 3 dintre cei 4 campioni ai primei ediții vor încerca în acest an să-și apere titlurile, iar printre ei se numără și americanul Gavin Hoover, câștigătorul competiției de anduranță în 2021.
Betano Afiș, varianta 2
Acest conținut vă este oferit de Betano
Deși dezamăgit de rezultatele obținute la Mondialele de la Saint Quentin, unde nu a obținut nimic notabil, Hoover este încurajat de performanțele sale de anul trecut la UCI Track Champions League și speră că va arăta aceeași formă.
Americanul este foarte încântat să revină în cea mai inovatoare competiție din ciclismul pe velodrom, subliniind că a fost foarte impresionat de atmosfera de pe pistă în 2021.
"Atmosfera de pe pistă anul trecut a fost foarte plăcută. A fost puțin diferit de Campionatele Mondiale, Cupa Națiunilor sau de Jocurile Olimpice, unde este destul de multă tensiune și toată lumea este atât de izolată unul de celălalt.Te simți ca un cal de curse, unde cineva îți pune o vestă de gheață pentru a te recupera după fiecare cursă. Totul este mult mai relaxat. De fapt, am ajuns să cunosc oameni, să vorbesc cu cicliști din alte țări, să-mi fac niște prieteni și nu în ultimul rând să mă distrez. Sper că vibrația va fi aceeași și în acest an.", a spus Hoover pentru Eurosport.
Deși este o competiție nouă, UCI Track Champions League reprezintă pentru Hoover un moment central al sezonului, americanul spunând că tratează totul ca un Campionat Mondial sau chiar ca pe Jocurile Olimpice.
"Este cu siguranță punctul central al sezonului meu. Aș pune competițiape picior de egalitate cu un Campionat Mondial sau cu Jocurile Olimpice.Am terminat Mondialele de la Saint-Quentin simțindu-mă super frustrat, fără medalii și doar cu un loc 8 în cursa scratch, ceea ce a fost cel mai bun rezultat.
În mod realist, am avut cel puțin o oportunitate de a obține o medalie la cursa de eliminare și poate chiar și la omnium. Ar trebui să fiu între primii cinci la UCI Track Champions League, pe baza modului în care am evoluat la Cupa Mondială în acest sezon și a felului în care am evoluat în raport cu băieții care au fost pe podium înainte. A fost un amestec de ghinion și unele lucruri care poate nu au mers așa cum credeam că le-am făcut la antrenament.", a completat Hoover.
picture

UCI Track Champions League | Cursa de scratch combină sprintul și anduranța în mod excepțional

UCI Track Champions League 2022 | Gavin Hoover, unul dintre favoriții în concursul de anduranță

Americanul este un specialist al cursei prin eliminare și a explicat pe larg care sunt atuurile sale în această probă care e considerată de mulți cea mai grea din ciclismul pe velodrom.
"Această cursă îi recompensează pe cei care țin cont de poziția în care se află și, în același timp, sunt atenți la pozițiile celorlalți. Pe măsură ce concurenții caută în mod constant oportunități de a cauza probleme rivalilor lor, sună ca o bătălie constantă a creierului, la fel de mult ca cea a picioarelorsau a plămânilor.", a explicat rutierul.
Vorbind despre principalii săi rivali la ediția din acest an a UCI Trak Champions LEague, Hoover s-a oprit asupra lui Sebastian Mora, cel care a fost la un pas să-l învingă în 2021. Debutantul Ollie Wood (Marii Britanie) este o altă amenințare, la fel ca și olandezul Matthijs Buchli. Acesta este un rutier interesant în ceea ce privește anduranța, având în vedere că a fost membru al echipei olandeze de sprint pe echipe care a câștigat aurul olimpic la Tokyo.
În ceea ce privește locațiile unde se va concura în acest an, Hoover este nerăbdător să evolueze la Berlin: "Am fost acolo la Mondiale în 2020, cu cinci zile înainte de blocarea generată de Covid. Am o mulțime de asocieri pozitive cu pista aceea și iubesc cu adevărat orașul. Sunt încântat să mă întorc. De fapt, am o familie în Germania și am petrecut destul de mult timp acolo când eram copil. Berlinul este cu adevărat un oraș care îmi priește personal".
Toate cele 5 etape din UCI Track Champions League vor fi transmise în direct și în exclusivitate pe Eurosport și aplicația Eurosport (Android și iOS).
Alătură-te celor Mai mult de 3 milioane de utilizatori în app
Fii la curent cu cele mai noi știri, rezultate și sporturi în direct
Descarcă
Distribuie acest articol
Promo
Promo