O întâmplare emoționantă a fost povestită miercuri de românul Claudiu Barbu pe contul de Facebook al echipei Transcarpatic Rally Team. Relatarea se referă la fair play-ul exemplar care există între concurenții de la raliul Dakar și la cât de important este ca aceștia să se ajute reciproc, chiar cu riscul de a pierde timp prețios în cursă.

Eurosport 2021 - Dezlănțuim puterea sportului

"În etapa a treia am ajutat un motociclist căzut. Era Pascal Rauber, de la Malle Moto. Un pilot ”foarte în vârstă” (58 ani n.r.), care avea nevoie de ajutorul lui Marius doar pentru a urca dunele pe picioare. Când am văzut că nu mai are nici ertf-ul și nici iritrack-ul întregi, ne-am dat seama că este ”pierdut” în deșert, iar organizatorul nu-l va mai putea repera. Am decis să mergem în tandem, măcar până la primul CP (punct de control n.r.). A fost o decizie înțeleaptă pentru că, doar cu 12 km înainte de alimentare, am rămas fără benzină. Ne-a alimentat o motocicletă. Pascal.
Enduro
"Un Dakar foarte dur!" Ce poziție a ocupat românul Emanuel Gyenes la final, la clasa moto
15/01/2021 LA 15:49

Lecție de fair-play la raliul Dakar

Ajunși în CP, am văzut cu câtă voință era înzestrat pilotul francez. Insista la organizator că vrea să meargă mai departe, deși se însera. Rămas fără sistemele de securitate, organizatorul ne-a cerut să rămânem cu el. Am rămas. Doar ne-a dat benzină. Am făcut vreo două sute de kilometri împreună, după care la următorul CP a decis să se oprească, și să nu mai traverseze dunele în noapte. Ne-am mulțumit reciproc. Galbenul de pe drapel, cred că noaptea se confunda cu alb, iar acest lucru era un imbold pentru el. Aș putea spune că românii s-au înfrățit cu francezii și în raliu. La Dakar Rally", a povestit Claudiu Barbu.
Echipajul românesc Transcarpatic Rally Team, alcătuit din Claudiu Barbu și Marius Lupu, a reușit joi seara să ajungă la finalul etapei a 5-a a Dakar Rally. Ei s-au clasat pe locul 50 la „vehicule ușoare” și pe 33 la clasa SSV, chiar dacă au parcurs din nou ultima porțiune pe întuneric, întârzierea lor față de echipajul cronometrat cu primul timp fiind de peste patru ore. În clasamentul general, Barbu și Lupu sunt pe 47 la "Lightweight vehicles" și pe 30 la SSV.
Mediafax
Enduro
Dakar 2021 ia pauză o zi, după o etapă scurtată cu 100 km. Ce poziție ocupă românul Emanuel Gyenes
08/01/2021 LA 15:16
Enduro
Dakar 2021 | Emanuel Gyenes, locul 33 în etapa a patra, la sosirea în capitala Arabiei Saudite
06/01/2021 LA 14:30