Articol scris de Viviana Moraru
În urmă cu opt ani, campionul german de Formula 1, se afla la ski, în Maribel, o stațiune din Alpii francezi, când a suferit un accident în urma căruia s-a lovit puternic la cap. Deși a fost transportat de urgență la spitalul din Grenoble, viața sa s-a schimbat de atunci. Au urmat 6 luni de comă, și nici până în prezent, germanul nu s-a recuperat după evenimentul nefericit.
Cel mai important pilot din istoria Scuderiei Ferrari a intrat într-un proces de recuperare, însă progresele sale au fost minuscule. Familia a decis să țină privat fiecare detaliu legat de recuperarea lui Schumacher, astfel prea multe amănunte încă sunt neclare.
GP Miami
Wolff recunoaște impasul de la Mercedes după cursa din Miami: "Nu am mai avut această situație"
13/05/2022 LA 08:47
Ross Brawn, directorul sportiv al Formulei 1, declara: "Familia Schumacher a decis să mențină privată convalescența lui Michael, și acest lucru trebuie respectat."
Citește și:

Doar un miracol îl mai poate salva pe "Schumi"

Unul dintre cei mai mari campioni de Formula 1, cu 7 titluri cucerite, 5 dintre ele în ani consecutivi, se luptă în fiecare zi pentru viața sa. Prietenul său, Jean Todt, care a fost la conducerea FIA timp de 12 ani, declara că germanul își mai poate reveni doar printr-un miracol: "Putem doar spera că Michael Schumacher se mai poate recupera."
Anul acesta, Lewis Hamilton i-ar fi putut doborî recordul lui Schumacher, de șapte titluri câștigate, însă acest lucru nu s-a întâmplat, Max Verstappen adjudecându-și primul său titlu de campion mondial.
Înaintea ultimei curse din sezonul 2021, Sebastian Vettel, un apropiat al lui Schumacher, afirma că i-ar plăcea ca acest record, de șapte titluri, să fie în continuare deținut și de idolul său: "Michael este eroul meu. Din acest motiv, aș vrea ca Lewis să nu câștige. Chiar dacă va câștiga, Michael rămâne cel mai bun."
Pe 3 ianuarie, Michael Schumacher împlinește vârsta de 53 de ani, continuându-și lupta pentru viață, în tăcere, la opt ani de la nefericitul accident.
Formula 1
Charles Leclerc în pole position la Miami. Prima linie a grilei de start este 100% Ferrari
08/05/2022 LA 03:36
GP Miami
Lewis Hamilton a dezvăluit când a mai avut un start de sezon la fel de dificil ca acum
06/05/2022 LA 09:42